EEM Groepenkasten

Bruna Literair Café: Drentse Avond – ‘Hier kuj Drents praoten!’

bruna literair cafe drentse avond klazienaveen 08-11-2016Klazienaveen – Dinsdag 8 november 2016 is er opnieuw een Bruna Literair Café bij De Witte Olifant in Klazienaveen. Het thema is dit keer een Drentse Avond met als titel ‘Hier kuj Drents praoten!’.

Het belooft wederom een zeer gevarieerde, gezellige maar vooral lekkere avond te worden met onder andere Ineke de Jong (liedjesschrijfster/zangeres), Roelof Kuper (Drentse kok, een fenomeen!), Jan Germs (Huus van de Taol), Roelof Keen (Taolschulte van de gemeente Emmen, schrijver, dichter, oud-topatleet), Jans Jagt (schrijver, Dorpskrant). Kaarten zijn te verkrijgen bij Bruna Klazienaveen. Wacht niet te lang, er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar en ook hier geldt: Vol is Vol!

‘Die Drentse Kerels’

Liedjesschrijfster/zangeres Ineke de Jong was dit jaar voor de tweede keer finalist tijdens het Drents Liedjesfestival. Ze zal ongetwijfeld ook haar eerste Drentstalige nummer: ‘Die Drentse kerels’ zingen.

De Drentse kok Roelof Kuper is een fenomeen op zijn gebied. Regelmatig is hij te zien op TV Drenthe. Hij zal in De Witte Olifant zorgen voor Drentse hapjes en vertelt hierover op zijn onnavolgbare manier. Jan Germs is directeur van het Huus van de Taol. Hij heeft een groot aantal boeken geschreven in en over de Drentse taal. Ook staan er tal van korte Drentse verhalen op zijn naam.

Maar ook dorpsgenoot Roelof Keen treedt met veel succes op met zijn Drentse verhalen. Op deze avond vertelt hij zijn mooiste Drentse verhalen. Samen met Jans Jagt zal hij deze avond ook presenteren.

Lees ook: Drentse avond in De Witte Olifant: Hier kuj Drents praoten!

Drentstalige boeken

Harrie Omlo van de Bruna staat er met een prachtige kraam vol Drentstalige boeken.

Kortom: Een avond om te smullen.

Kaarten

De kaarten kosten € 7,50 (inclusief koffie/thee + arretje cake) en zijn verkrijgbaar bij Bruna Klazienaveen aan de Langestraat 111, telefoon: 0591 – 31 88 51.

De avond begint om 20.00 uur, het diner café is om 19.30 uur al geopend.

Wat: Bruna Literair Café: Drentse Avond – ‘Hier kuj Drents praoten!’
Waar: De Witte Olifant, Van Echtenskanaal NZ 600, Klazienaveen
Wanneer: dinsdag 8 november 2016, 20.00 uur

bruna literair cafe drentse avond klazienaveen 08-11-2016

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top