EEM Groepenkasten

Bruna Literair Café met Leo Oldenburger

Leo Oldenburger Bruna literair cafe Klazienaveen

Klazienaveen – Dinsdag 17 februari aanstaande is alweer het derde Bruna Literair Café, georganiseerd door Bruna Klazienaveen in samenwerking met De Witte Olifant. Spreker op deze avond is de uit Emmen afkomstige Leo Oldenburger. Het thema van deze avond is “Liefde voor groen gras, zwarte kicksen” met verwijzingen naar het voetbal, Nederlands Elftal, darten en natuurlijk muziek. Deze avond begint om 20.00 uur. De kaarten kosten € 7,50 per stuk, dat is inclusief een gratis kopje koffie of thee, en zijn verkrijgbaar bij de Bruna en De Witte Olifant.

Leo Oldenburger

Leo Oldenburger is een Nederlands televisiepresentator. Hij is op 16 november 1965 geboren in Emmen. Hij werkt landelijk als sportcommentator voor Fox Sports Eredivisie, Fox Sports International en SBS6. Ook werkte hij voor Eurosport, Sport 1 en de voormalige zender Sport7. Sinds 1997 werkt hij voor SBS6 als voetbal- en vroeger ook dartscommentator. Ook geeft hij commentaar bij de wedstrijden van het Nederlands elftal en gaf hij het commentaar bij het jaarlijkse televisieprogramma Domino Day van 2001 tot 2010. Hij schreef ook een aantal boeken over sport, De Stem van Oranje (2004), Darts: een kroegspelletje verovert Nederland (2006) en Turfstekers in Oranje (2009). Daarnaast heeft hij zich meerdere jaren ingezet voor RTV Emmen.

Jaren geleden was hij onder andere zanger bij een popgroep uit Emmen die in 1987 onder de naam Peep University een single uitbrengt en daarna de naam verandert in Bojangles en vervolgens als The Charlies met de single “I Don’t Work On Sundays” landelijk bekendheid kreeg. In de laatste bezetting van de groep zit Daniël Lohues die later met de band Skik meer succes heeft.

Bruna Literair Café 

Datum: 17 februari 2015
Aanvang: 20.00 uur
Plaats: De Witte Olifant
Spreker: Leo Oldenburger
Thema: Liefde voor groen gras ,zwarte kicksen, voetbal, Nederlands elftal ,darten
Prijs: €7,50 inclusief kop koffie of theeBack To Top