EEM Groepenkasten

Bruna Literair Café met Patrick van Hees: “Geluk kun je leren!”

bruna literair cafe patrick van hees geluk is dom klazienaveen 2016Klazienaveen – Patrick van Hees, de ‘Geluksprofessor’, wist maandagavond tijdens het Bruna Literair Café in De Witte Olifant op zijn eigen bevlogen en energieke manier met zijn lezing over geluk de volle zaal van het begin tot het einde te boeien.

Bevlogen, energiek en prettig om naar te luisteren

Patrick van Hees is onder ander schrijven van een aantal boeken en is daarnaast de een bevlogen spreker over geluk. Met zijn energie over een onderwerp dat iedereen bezig houdt, namelijk ‘geluk’, weet hij zonder problemen de aanwezigen te boeien. Patrick is niet alleen prettig om naar te luisteren, wat hij vertelt is voor iedereen zeker de moeite waard en waardevol om te horen. Want wees nou eerlijk: wie is er nou niet op zoek naar geluk?

bruna literair cafe patrick van hees geluk is dom klazienaveen 2016

Lees ook: Bruna Literair Café: Gelukslezing door Geluksprofessor Patrick van Hees

Centraal tijdens de lezing van maandag stond zijn nieuwe boek  ‘Geluk is D.O.M.’, waarbij D.O.M. staat voor ‘Doelen, Oplaadpunten, Mensen’. De geboren en getogen Zaandammer begint zijn lezing met de vragen: “Wat is geluk? Wat kun je doen om je eigen geluk te verbeteren?” Vele jaren heeft hij hierover nagedacht. Volgens Patrick zijn er niet 1 of 2 tips die iedereen gelukkig maken, maar zijn er persoonlijke inzichten die mensen gelukkig kunnen maken.

bruna literair cafe patrick van hees geluk is dom klazienaveen 2016

Patrick komt heel vaak in Cambridge. Dat is zijn inspiratiebron, zijn muze. Daar doet hij ook veel inspiratie op voor zijn boeken en zijn lezingen.

De nummer 1 wens (naast gezondheid) van iedereen is namelijk: “Ik wil gelukkig zijn”. Uit onderzoek blijkt, dat geluk voor 45% bestaat uit aangeleerde levensvaardigheden. Geluk kun je bijleren, afleren en aanleren. Geluk kun je dus leren! Patrick legt uit wat D.O.M. betekent, waarvoor de woorden ‘Doelen, Oplaadpunten, Mensen’ staan, hoe ze je geluk beïnvloeden en, nog veel belangrijker, hoe jij zelf je geluk daarmee kunt beïnvloeden.

bruna literair cafe patrick van hees geluk is dom klazienaveen 2016

Na een kleine pauze komt Patrick terug als, verkleed als ‘Toni Bingoloni’, de ongekroonde Bingokoning. Tijd voor Bingo! Bingo heeft namelijk ook alles met geluk te maken. Iedereen in de zaal krijgt een bingokaartje en doet mee aan de bingo.

bruna literair cafe patrick van hees geluk is dom klazienaveen 2016

Bruna Klazienaveen heeft 5  miljonairs gelukspakketten samengesteld met onder andere diverse loten en natuurlijk het boek “Geluk is D.O.M.”.

bruna literair cafe patrick van hees geluk is dom klazienaveen 2016

Na de bingo, waarbij 5 gelukkigen hun prijzenpakket direct in ontvangst hebben genomen, vertelt Patrick verder. Mensen zijn het allerbelangrijkste. Na zijn uitleg waarom dat volgens hem zo is, heeft hij nog een paar ‘spelletjes’ voor het publiek. Hilariteit alom natuurlijk. Vooral bij de ‘lachtest’. “Contact maken is uitermate belangrijk, maar eigenlijk heel simpel.”, legt hij uit. Dat gaat heel simpel via ‘MESSH’, ofwel ‘Make Eye-contact, Smile and Say Hello”.

bruna literair cafe patrick van hees geluk is dom klazienaveen 2016

Daarbij geeft hij nog een tip: “Happiness = Less Facebook, More Real Books”. Van boeken lezen wordt je namelijk ook gelukkiger.

Aan het einde van de avond geeft hij iedereen nog 3 tips:

  1. Plan je oplaadpunt als 1e in je agenda.
  2. Tel je genietmomenten.
  3. Begin iedere dag met een One Minute Mail.

De avond besluit hij met een belangrijke boodschap: “Geef geluk door!”, waarna hij nog ruimschoots de tijd neemt om boeken te signeren en iedereen te woord te staan.

Als je geluk hebt gehad dat je deze schitterende lezing bij hebt mogen wonen, dan snap je wat hij ermee bedoelt. Heb je de lezing gemist, dan is het zeker de moeite waard om er eens een keertje eentje te volgen. Of in ieder geval eens een van zijn boeken te lezen.

bruna literair cafe patrick van hees geluk is dom klazienaveen 2016 bruna literair cafe patrick van hees geluk is dom klazienaveen 2016 bruna literair cafe patrick van hees geluk is dom klazienaveen 2016

Hier Kuj Drents Praoten!

Volgende Bruna Literair Café is een Drentse avond: “Hier kuj Drents praoten!” op 8 november aanstaande, uiteraard weer in De Witte Olifant. Hierbij zijn naast Roelof Keen (Taolschulte van Het Huus Van De Taol), Jans Jagt en liedjesschrijfster/zangeres Ineke de Jong ook de Drentse kok Roelof Kuper aanwezig. Kuper is een fenomeen op zijn gebied en is regelmatig te zien op TV Drenthe. Hij zal in De Witte Olifant zorgen voor Drentse hapjes en vertelt hierover op zijn onnavolgbare manier. Harrie Omlo van de Bruna Klazienaveen ontbreekt natuurlijk ook niet. Hij staat er met een prachtige kraam vol Drentstalige boeken.

Kortom: Een avond om te smullen.

Kaarten

De kaarten voor de Drentse Avond kosten € 7,50 (inclusief koffie of thee en een plakje arretjescake) en zijn verkrijgbaar bij Bruna Klazienaveen aan de Langestraat 111, tel. 0591  – 31 88 51.

De avond begint om 20.00 uur, De Witte Olifant is om 19.30 uur al geopend.Back To Top