EEM Groepenkasten

Bruna Literair Sportcafé Klazienaveen met Bettine Vriesekoop

bruna literair cafe sportcafe bettine vriesekoop klazienaveen Klazienaveen – Maandag 8 mei is er weer een Bruna Literair Sportcafé Klazienaveen bij De Witte Olifant, met deze keer een bijzondere lezing van Bettine Vriesekoop.

Bettine Vriesekoop, tafeltennisster, auteur en correspondent, vertelt onder ander over haar indrukwekkende carrière, over het leven in China en uiteraard over haar Olympische Spelen en Europees Kampioenschap.

Bettine Vriesekoop

Bettine Vriesekoop speelde meer dan 30 jaar tafeltennis op wereldniveau. Tafeltennis werd in 1988 een Olympische sport. In dat jaar nam Vriesekoop op haar 28ste jaar deel aan de Spelen in de Koreaanse hoofdstad Seoul. Zowel in het dubbelspel als in het enkelspel behaalde ze daar de kwartfinale. Met De Treffers uit Klazienaveen won ze in 2002 de Europacup voor landskampioenen. Ze werd 2 keer Europees Kampioen en 14 keer Nederlands Kampioen.

Vriesekoop nam deel aan 3 Olympische Spelen. Ze won 11 open toernooien en behaalde in totaal 5 Europese enkelspeltitels. Haar meest succesvolle jaar was 1982 toen ze als twintigjarige in 3 Europese finales stond. Ook won ze in dat jaar de Europese Top Twaalf en de Open Franse kampioenschappen waar ze de Chinese nummers 1, 2 en 3 van de wereld versloeg. Door haar bijzondere prestaties in dat jaar behaalde ze de 7e plaats op de wereldranglijst achter 6 Chinese speelsters. Door de vele trainingsstages die Vriesekoop vanaf 1980 in China volgde, raakte zij geïnteresseerd in de cultuur van het Land van het Midden.

In 1996 debuteerde Vriesekoop als schrijfster met Heimwee naar Peking. Bij de Chinees, Het jaar van de rat en Duizend Dagen in China volgden. In 1997 ging Vriesekoop Chinese talen en culturen studeren in Leiden. In 2006 verhuisde Vriesekoop als alleenstaande moeder samen met haar toen zesjarige zoontje Tymo naar China waar ze tot 2010 werkte als correspondent voor NRC Handelsblad. Vriesekoop geeft nu lezingen over China en presenteert wekelijks het radioprogramma Obalive voor de Boeddhistische Omroep op NPO radio 5.

Kaarten

Entree-kaarten voor deze bijzondere lezing zijn verkrijgbaar bij Bruna Klazienaveen en kosten € 8,00. Het Literair Sportcafé begint om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur.

Mede mogelijk gemaakt door

Deze Bruna Literair Sportcafé bij De Witte Olifant in Klazienaveen is mede mogelijk gemaakt door Tafeltennisvereniging De Treffers/DTK’70 en Elektrotechniek Emmen.

bruna literair cafe sportcafe bettine vriesekoop klazienaveen

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top