EEM Groepenkasten

Bryan en Gemeente Emmen nog steeds lijnrecht tegenover elkaar

bryan klazienaveen oud ijzerKlazienaveen – Willy Bryan uit Klazienaveen en de gemeente Emmen staan nu, anderhalf jaar nadat zijn terrein voor de 2e keer is leeggehaald, nog steeds lijnrecht tegenover elkaar.

Bryan en zijn advocaat zijn van mening dat de gemeente Emmen in 2014 bij het voor de 2e keer leeghalen van zijn terrein veel te voortvarend te werk is gegaan. Bij die 2e keer heeft de gemeente onder andere houten pallets en een hekwerk meegenomen. De gemeente dacht ter plaatse veel meer aan te treffen, maar Bryan had kort voor het bezoek van de gemeente zelf al zijn terrein ontruimd.

In strijd met de regels

In het verleden stonden zijn terrein barstensvol met allerlei machines en andere ijzerwaren. Niet alleen op zijn terrein, maar ook in de berm stond het helemaal vol. Het terrein van Bryan had volgens de gemeente een agrarische bestemming. Met zijn machinehandel handelde Bryan volgens de gemeente in strijd met de regels. De gemeente dreigde met dwangsommen omdat Bryan zelf zijn terrein niet ontruimde. Begin 2011 heeft de gemeente voor de 1e keer zijn terrein ontruimd. Daarbij werd in totaal 280 ton oud ijzer, 35 ton asbest, 100 ton bouw- en sloopafval en 40 ton oude banden in beslag genomen.

Onbegrepen

Na de inbeslagname ging Bryan weer verder met het plaatsen van spullen op zijn perceel, zoals tractoren, een hekwerk en materialen voor het bouwen van een paardenstal. Volgens zijn advocaat passen deze materialen binnen de agrarische bestemming en was er volgens hem dan ook geen enkele sprake van machinehandel. Toch ontruimde de gemeente in 2014 het perceel voor de 2e keer. Daarbij werd zelf brandhout en een kratje in beslag genomen. Zijn advocaat kaartte bij de Emmer bezwarencommissie aan dat Bryan zich onbegrepen en anders dan andere mensen behandeld voelde.

Niet hobbymatig

De gemeente is echter van mening dat het ook in 2014 volledig in haar recht stond, omdat de opslag in de loop van de tijd steeds meer uitdijde en dat wilden ze niet. Dat hebben ze ook aangegeven bij Bryan, ook dat het op deze manier ook niet overeen zou komen met het bestemmingsplan. Volgens de gemeente heeft Bryan bij een rechtbank zelf verklaard dat hij een loonbedrijf had en dus niet alleen hobbymatig bezig zou zijn. Van de 1e ontruiming staat er nog een rekening bij Bryan open van € 70.000 die hij nog aan de gemeente moet betalen. Daarover zijn ze nu in gesprek om te kijken of er afspraken en eventueel een financiële regeling getroffen kan worden.

Volgens de gemeente heeft zijn beide partijen niet tot overeenstemming kunnen komen, waardoor de procedure voor invordering van de € 70.000 weer is opgestart. De kosten voor de 2e ontruimingsactie in september 2014 zal de gemeente ook nog in rekening gaan brengen bij Bryan.

(Bron: dvhn.nl / Foto: Google Maps)Back To Top