EEM Groepenkasten

BSO De Uilenboom collecteert voor Jantje Beton

jantje beton collecte bso de uilenboom klazienaveenKlazienaveen – DING DONG! Wat? Belletje trekkers?! In de week van 7 maart écht niet hoor! Dan wachten kinderen graag tot de deur open gaat. Ze halen namelijk geld op voor kinderen in een verarmde speelomgeving. Slechts 1 op de 5 kinderen in NL speelt niet of slechts 1 keer per week vrij buiten. Terwijl buitenspelen vroeger heel gewoon was. Meer dan 42.000 collectanten halen deze week geld op voor buitenspelen.

Om kinderen buiten te kunnen laten spelen

Van 7 t/m 12 maart gaat Kinderopvang Tamariki met de kinderen van BSO De Uilenboom collecteren voor Jantje Beton. Jantje Beton zet zich in voor het buiten spelen voor kinderen bij u in de buurt.

“Wij vinden het belangrijk dat kinderen in de buurt buiten kunnen spelen en dat in mooie speeltuinen, daarom gaan wij collecteren voor Jantje Beton.”, aldus een woordvoerster van Kinderopvang Tamariki.

“Van 7 t/m 12 maart kunt u in Klazienaveen dus kinderen en ouders van BSO De Uilenboom aan de deur verwachten die aan het collecteren zijn. Wij hopen dat u ook een kleine bijdrage over heeft voor het buiten spelen van kinderen. Wij willen iedereen via deze weg dan ook alvast heel erg bedanken voor de bijdrage.”

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina “Jantje Beton Collecte door BSO ‘De Uilenboom’” en de officiële website van Jantje Beton.

Jantje Beton Collecte: 7 t/m 12 maart 2016

Van 7 tot en met 12 maart komen weer ruim 42.000 collectanten van honderden jeugdorganisaties zoals scoutinggroepen, speeltuinverenigingen, buurtcentra en sportclubs in actie voor (buiten)spelen in de eigen buurt. En dat is nodig want een op de vijf kinderen speelt niet of slechts een keer per week buiten, terwijl dit juist essentieel is voor een gezonde lichamelijke, mentale en sociale ontwikkeling van elk kind. De collecte van 2015 bracht 1,4 miljoen op. Daar gaan we in 2016 ook weer voor!

Collecteren voor gedeeld geluk

Collecteren voor Jantje Beton levert gedeeld geluk op: de ene helft van de collecteopbrengst besteden de verenigingen zelf aan hun jeugdleden met de aanschaf van speelmaterialen of de organisatie van zomerkampen en sportdemonstraties. De andere helft besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in het land voor kinderen die het hard nodig hebben. Samen met deze kinderen maakt Jantje Beton een vuist!

Dingdong, jong en oud collecteert

Jantje Beton stimuleert de groepen om ook kinderen met een collectebus de straat op te laten gaan. Zo helpen de kinderen zelf mee aan het vergroten van (buiten)speelplezier. Veel kinderen ‘rammelen’ maar al te graag met de bus. Uiteraard lopen de kinderen (tot 14 of 16 jaar-afhankelijk van de gemeente) onder begeleiding. Er wordt van maandag t/m vrijdag tussen 16.00 en 20.30 uur gecollecteerd en op zaterdag overdag.

Het belang van buitenspelen

In een tijd waarin 80% van de kinderen niet voldoende beweegt, kan er niet genoeg aandacht naar spelen en bewegen gaan. Fietsen, zelfverzonnen spelletjes doen, klauteren en hutten bouwen zijn favoriet. Een leven zonder vrij buitensZaandampelen is ondenkbaar voor een gezonde ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek, mentaal als sociaal. Buitenspelen begint voor een kind op het moment dat de deur opengaat. Helaas kan dit lang niet overal. Langsrazende auto’s, hondenpoep op de veldjes of het gebrek aan speelruimte maken dat kinderen, met name in steden, worden beperkt in hun mogelijkheden. Jantje Beton komt op voor het recht van kinderen in Nederland om buiten te kunnen spelen in hun eigen buurt. Hier is geld voor nodig: geef aan de collectant!Back To Top