EEM Groepenkasten

Buurtbewoners maken zich (onterecht) zorgen om shetlandpony’s

buurtbewoners maken zich zorgen om ponys Klazienaveen

Klazienaveen – Buurtbewoners maken zich grote zorgen over 2 shetlandspony’s die in een weiland staan bij hen in de buurt. Volgens hen lopen beide pony’s onder zeer slechte omstandigheden in de wei. Vooral over de drinkwatervoorziening maken zij zich grote zorgen. Volgens andere buurtbewoners gaat het echter om een storm in een glas water en is er niks aan de hand. De pony’s zouden wel degelijk goed verzorgd worden.

Bevroren drinkwater

Volgens de bezorgde buurtbewoners zoudne de pony’s al dagenlang geen vers drinkwater krijgen. Het kleine beetje water dat nog in de ton zit is bovendien stijf bevroren. Volgens de buurtbewoners hebben de pony’s dus al tijden niks te drinken. Zij vinden ook dat de pony’s te weinig voedsel hebben. Zij geven de pony’s daarom zelf maar wat wortels. Ook de omheining met prikkeldraad zorgt volgens de dierenvrienden voor levensgevaarlijke situaties. De pony’s kunnen er in blijven hangen en daardoor gewond raken.

Geen reden tot actie

Omdat de buurtbewoners niet weten wie de eigenaar van de pony’s is hebben ze de dierenbescherming en de dierenpolitie ingeschakeld. Volgens de buurtbewoners zouden die het echter tot nu toe hebben laten afweten.

Volgens de politie zijn er al 2 keer agenten bij de dieren geweest en die hebben geconstateerd dat de dieren in gezonde staat verkeren. Langdurig bevroren water is volgens de woordvoerder zorgelijk, maar nog geen reden voor actie, maar gezien de conditie van beide pony’s krijgen ze waarschijnlijk genoeg te drinken. Binnenkort zullen ze weer bij de dieren langsgaan.

Pony’s in goede conditie

Ondanks alle bezorgdheid van de buurtbewoners, die zelf al aangeven “geen verstand van pony’s” te hebben, blijken de beide pony’s in goede conditie te zijn. De pony’s zien er, ook volgens de politie en andere eigenaren, zonder meer goed uit. Andere buurtbewoners weten te vertellen dat de pony’s meerdere keren per week vers hooi en water krijgen en ze zijn er dan ook van overtuigd dat de eigenaar goed is voor de pony’s en ze absoluut goed verzorgd. “Water bevriest nou eenmaal snel als het vriest”, aldus een van hen.

(Bron: rtvdrenthe.nl)Back To Top