EEM Groepenkasten

CEC kleurt rood bij Zwartemeer

vv zwartemeer 1 selectie 2016-2017Klazienaveen – Een onverwacht kaartenfestijn heeft de wedstrijd Zwartemeer-CEC overschaduwd. CEC was de gebeten hond en daar waren ze grotendeels zelf verantwoordelijk voor.

In het begin van de wedstrijd leek er nog niets aan de hand en gingen beide ploegen redelijk gelijk op. De eerste kans was voor CEC maar een bedoeld lobje was een makkelijk bal voor keeper Michel Snippe. Zwartemeer opende de score na 20 minuten. Maurice Heine brak door de CEC defensie en alleen voor de keeper schoof hij de bal op de naast hem staande Nick Hoorn die de bal weer teruggaf op Maurice die vervolgens de bal nog net kon binnenwerken voor de 1-0.

Kaartenfestival

Daarna ontstond een kaartenfestival voor spelers van CEC. De eerste was Jos Prummel, hij had al geel voor een charge op Tom Lambers en de tweede ontving hij voor het niet afstand willen nemen bij een vrije bal, en kon dus met rood vertrekken. De volgende was Marc Timmer, met geel op zak voor een eerdere overtreding, kreeg hij zijn tweede geel voor commentaar op de leiding. Vervolgens kon keeper Gerben Springer vertrekken. Bij een corner die eigenlijk al geen gevaar meer opleverde, sloeg hij Tom Lambers met 2 vuisten op het hoofd. Een meer dan terechte rode kaart volgde en Zwartemeer kreeg een strafschop. Martin Bauerhuit verzilverde de strafschop voor 2-0 en toen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. CEC moest met 8 man de schade beperkt zien te houden. Dat lukte ze maar ten dele. Voor rust maakte Maurice Heine nog de 3-0, met buitenkantje rechts wist hij een mooie pass van Melroy Hemme ineens om de invaller doelman te plaatsen.

Ware belegering

In de tweede helft volgde een ware belegering van het CEC doel. De invaller doelman van CEC, Erik van Peursem, had nog een aantal schitterende reddingen in petto om Zwartemeer van het scoren af te houden. Het duurde tot de 68e minuut toen een CEC speler hands maakte in zijn strafschopgebied. De terechte gele kaart voor CEC en penalty voor Zwartemeer deed bij de CEC-trainer blijkbaar kortsluiting ontstaan. Zijn verwensingen richting de leidsman waren een terechte reden hem van het veld te sturen. Maurice Heine benutte de strafschop en maakte een minuut later zijn 4e goal en zette Zwartemeer op 5-0. Gezim Luli maakte vervolgens binnen een paar minuten de 6e en 7e goal voor Zwartemeer. Daar beleef het vervolgens bij. CEC kon met het schaamrood op de kaken terug naar huis.

Volgende week

Zwartemeer deed goede zaken voor haar doelsaldo en mag volgende week aantreden bij SVV.Back To Top