EEM Groepenkasten

Celstraf voor 21-jarige ‘losgeslagen’ dief

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen/Emmen – De politierechter heeft een 21-jarige oud-inwoner van Erica een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden opgelegd voor vernieling, bedreiging en diefstal. De man verblijft momenteel in een kliniek in Warnsveld.

In juli werd de man nog tot een celstraf van 18 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk, veroordeeld voor bedreiging met een pistool en autoinbraken.

Camerabeelden

Voor onder andere een diefstal van een auto eiste de officier van justitie nog een celstraf van 20 dagen, maar de rechter achtte dit niet bewezen. Bovendien stal de man een accu uit een auto bij een garagebedrijf in Klazienaveen. Dat gebeurde op 20 maart. De eigenaar van het garagebedrijf zag diefstal via camerabeelden. Een werknemer zette daarop de achtervolging op de dief in. Dat bleek de 21-jarige oud-Ericaan te zijn. Die bedreigde vervolgens zijn achtervolger met een mes.

De dief werd vastgehouden in een politiecel in Emmen. Daar vernielde hij alles wat zich in de cel bevond. De man gedroeg zich in de ophoudkamer volgens de rechter als een ‘losgeslagen man’. Hij bevuilde bovendien opzettelijk zijn cel. Volgens zijn raadsman is de man door gebruik van harddrugs zwakbegaafd geworden en zat destijds in een vreselijke periode in zijn leven. Hij verkeerde toen vrijwel voortduren onder invloed van GHB en speed.

(Bron: emmen.nu)Back To Top