EEM Groepenkasten

Celstraf voor 36-jarige Emmenaar na diefstal, mishandeling en bedreiging

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakEmmen/Klazienaveen – Een 36-jarige Emmenaar is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk, voor diefstal, bedreiging en het mishandelen van zijn ex-vriendin uit Klazienaveen. De eis van het Openbaar Ministerie was 8 maanden.

Bedreiging

De man, een geboren Texelaar, bedreigde in mei zijn huisgenoot in Emmen, nadat die hem betichte van een huurachterstand. De 2 kregen ruzie, waarbij de Emmenaar dreigde zijn huisgenoot van het balkon af te gooien en hem ‘in elkaar te rossen’. Zijn huisgenoot deed aangifte.

Mishandeling

In augustus mishandelde de Emmenaar zijn ex-vriendin in haar woning in Klazienaveen. De vrouw liep blauwe plekken en schrammen op toen de man haar sloeg en haar op de bank gooide. Hij wilde weten met wie zij contact had. Daarna pakte hij haar telefoon en autosleutels af en ging er met haar auto vandoor. Hij parkeerde de auto op een carpoolplaats.Hij bracht de volgende dag de auto weer terug. De Klazienaveense had inmiddels aangifte gedaan.

Diefstal

Naast de bedreiging en mishandeling is de Emmenaar ook veroordeeld voor diefstal. Toen de man vorig jaar tijdelijk in de GGZ in Franeker woonde, sloop hij het kantoor in en stal 12 laptops, een iPad en een beamer. Zijn DNA werd achterhaald van een achtergebleven sigarettenpeuk.

De man wil niet meewerken met de reclassering, maar dat moet hij van de rechter wel doen, omdat hij de status veelpleger heeft.

Naast de celstraf is de man veroordeeld voor het betalen van een schadevergoeding van ruim € 1.100,00 aan zijn ex-vriendin.

(Bron: emmen.nu)Back To Top