EEM Groepenkasten

Celstraf voor diefstal speelgoed in Klazienaveen

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen/Assen – Een 50-jarige man uit Wijchen is gisteren door de rechtbank in Assen veroordeeld tot 72 dagen cel, waarvan 60 voorwaardelijk, voor het stelen van een doos Lego bij een speelgoedwinkel in Klazienaveen.

Op 1 mei van dit jaar was de man met een vriend aan het winkelen bij de speelgoedwinkel. Hij liep daarbij de winkel uit zonder te betalen. Toen een winkelmedewerker de dief tegen probeerde te houden, werd die agressief. Daarbij ontstond er  geduw en getrek. De dief beweerde dat de winkelmedewerker zijn keel dicht had geknepen, waardoor hij geen lucht meer kreeg. Waarom hij de doos Lego nou eigenlijk had gestolen kon hij echter niet duidelijk maken.

“Waardeloze vent”

De rechter geloofde de dief niet, mede omdat de man ook al een strafblad van 37 pagina’s heeft. Hij is na de diefstal in Klazienaveen ook alweer in Amsterdam veroordeeld voor een ander misdrijf. Daarvoor heeft hij al een paar maanden in de cel gezeten. De dief had geen zin om alweer de cel in te moeten en noemde de rechter daardoor “een waardeloze vent”.

(Bron: dvhn.nl)Back To Top