EEM Groepenkasten

Celstraf voor Puttenaar (33) wegens gedwongen webcamseks

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakPutten/Klazienaveen – Justitie heeft 21 maanden cel geëist tegen een 33-jarige Puttenaar wegens mensenhandel, uitbuiting en heling. De man zou vanaf vorig jaar september tot en met december een vrouw gedwongen hebben tot webcamseks, zowel in Putten, Kesteren als Klazienaveen.

De vrouw werkte vorig jaar als schoonmaakster bij hetzelfde bedrijf als de man toen ze verkering kregen. Al snel trok de vrouw bij de man in en verbrak ze alle banden met vrienden en familie. Ze woonden eerst in een vakantie in Putten en verhuisden later naar Klazienaveen. De vrouw werd gedwongen 10 uur per dag tot webcamseks gedwongen. Hiervoor gebruikte ze een laptop die later gestolen bleek te zijn. Alles wat ze verdiende moest ze aan de man afstaan.

In januari had de vrouw per e-mail contact met haar zus, die direct naar de politie stapte. Volgens de man heeft hij zijn vriendin nooit gedwongen iets te doen. Omdat de vrouw echter financieel en sociaal afhankelijk was van de man, vond justitie dat hier wel sprake is van mensenhandel. Justitie heeft naast celstraf geëist dat de man het slachtoffer een schadevergoeding van € 9.500,- moet betalen, ondanks dat de vrouw geen schadevergoeding heeft gevraagd.

De uitspraak is over 2 weken.

(Bron: emmen.nu)Back To Top