EEM Groepenkasten

Chinees Indisch Restaurant Nieuwe Oosten na 35 jaar voorgoed gesloten

Chinees Indisch Restaurant Nieuwe Oosten Gesloten Klazienaveen 01-09-2016Klazienaveen – Chinees Indisch Restaurant Nieuwe Oosten aan de Van Echtenskanaal NZ 145 in Klazienaveen heeft na 35 jaar voorgoed haar deuren gesloten.

Eigenaar Tim Chu Chiu van het restaurant wordt in november 66 jaar en gaat samen met zijn vrouw Kiu van hun wel verdiende pensioen genieten. Er is helaas geen opvolger, zodat de deuren vanaf vandaag voorgoed gesloten zullen blijven. Zijn kinderen willen het restaurant niet overnemen en een koper is helaas niet gevonden. Het rest de eigenaar derhalve niet anders dan het restaurant te sluiten.

Chinees Indisch Restaurant Nieuwe Oosten Gesloten Klazienaveen 01-09-2016

35 jaar Nieuwe Oosten

De eigenaar vertelt dat hij heel veel jaren geleden vanuit Hong Kong naar Nederland kwam om te werken. Hij heeft vele jaren in loondienst gewerkt totdat hij 35 jaar geleden zijn eigen restaurant opende. Dat was toen in het pand waar later Siekman Diervoeders in heeft gezeten, ook aan de Van Echtenskanaal NZ. Daarna is hij verhuisd naar een pand iets verder richting de toenmalige Dordsebrug en weer later zijn ze verhuisd naar het huidige pand aan de Van Echtenskanaal NZ 145.

Chinees Indisch Restaurant Nieuwe Oosten Gesloten Klazienaveen 01-09-2016

“Het is goed zo”

“Het was altijd hard werken, maar ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan.”, vertelt de eigenaar. “Weet je dat ik in de heel Emmen en omgeving degene ben die het langst een restaurant heeft gehad? Dit is niet het oudste restaurant of het eerste, maar ik heb 35 jaar achtereen een eigen restaurant gehad. Alle anderen zijn eerder overgenomen door de kinderen of anderen of zijn gestopt.”, zegt hij vol trots, terwijl zijn ogen fonkelen, maar ook een beetje vochtig worden. “Altijd hard werken en nu in één keer is het voorbij. Het is best wel een beetje raar, maar het is goed geweest zo. Nu kunnen wij rustig aan doen en lekker genieten van onze pensioen.”, besluit hij.

Chinees Indisch Restaurant Nieuwe Oosten Gesloten Klazienaveen 01-09-2016

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top