EEM Groepenkasten

Code Geel: Buien met onweer en veel neerslag

regen paraplu slecht weerEen gebied met stevige buien trekt vanavond over het midden en noorden van het land. Bij deze buien komt onweer voor en valt er op sommige plaatsen veel neerslag in korte tijd. Dit kan aanleiding geven tot overlast.

Vannacht is het grotendeels bewolkt en valt er af en toe regen. In het zuidoosten regent het af en toe stevig door. Het wordt het niet kouder dan 10 tot 14 graden. De wind is zwak en zuidwestelijk en draait in de loop van de nacht naar het westen.

Dit weekend

Morgen overdag zijn er in de oostelijke helft van het land nog perioden met regen. In het westen is het bewolkt, maar is het overwegend droog. In de middag klaart het in het westen van het land op en trekt de regenzone langzaam oostwaarts. In het noordoosten kan het tot in de avond regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De westelijke wind is zwak tot matig van kracht en wordt in de avond zuidwestelijk. (Bron: KNMI)

In het binnenland breekt de zon pas later in de middag door en langs de oostgrens wordt het pas in de avond droog. In de westelijke kustprovincies neemt dan juist de kans op een bui weer toe. De wind komt uit het westen en is zwak in het binnenland en matig in de kustgebieden. Met 16 à 17 graden is het een stuk minder warm dan afgelopen dagen.

Morgenavond krijgt ook het oosten te maken met brede opklaringen. In de westelijke kustprovincies is kans op een bui. Het koelt zondagnacht af naar 14 graden langs de Zeeuwse wateren en lokaal 6 in het noordoosten. Vooral in het oosten kan mist ontstaan.

Als zondag de mist is verdwenen schijnt de zon geregeld. In het westen overheerst de bewolking en komen buien voor. De buien breiden zich in de loop van de dag uit over de rest van het land, maar in het oosten blijft het tot de avond droog en is het zeker geen slechte zondag. De wind gaat flink aantrekken en wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland, windkracht 3 tot 5. In de kustgebieden gaat het krachtig tot mogelijk stormachtig waaien, 6-8 Bft en is kans op zware windstoten rond circa 75 km/u. Warmer dan 16 tot 18 graden wordt het niet en door de wind voelt het frisser aan.

Volgende week

Maandag wordt een onstuimig dag. In de vroege ochtend trekt de regen het land uit en is het op de meeste plaatsen tijdelijk droog. Gedurende de dag draait de wind naar het westen en wordt het weerbeeld meer een afwisseling van buien en enkele opklaringen. De actiefste buien worden rond de avond verwacht. De westenwind is matig tot krachtig in het binnenland. Aan zee waait het hard tot stormachtig, 7-8 Bft. en is kans op zware windstoten. Het wordt 18 graden.

Dinsdag is het ook nog behoorlijk onstuimig met aan zee een krachtige, vlagerige, noordwestenwind. Het weerbeeld bestaat uit enkele buien en af en toe zon. Met hooguit 16 graden is het wat frisser.

Vanaf woensdag wordt het iets minder winderig en ook minder nat. Wel blijft het licht wisselvallig met dagelijks een buienkans van circa 50%. De maximumtemperatuur is met circa 16 graden vrij normaal voor begin oktober. (Bron: weeronline)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top