EEM Groepenkasten

Code Rood door ijzel: “Ga niet de weg op”

ijzel ijs pixabayRegio – Het KNMI heeft Code Rood afgegeven in het Noorden in verband met ijzel. Ga niet de weg op in het noorden”, is het advies van het KNMI en de ANWB. Vanwege de zeer verraderlijke ijzel heeft het KNMI voor de provincies Drenthe, Groningen en Friesland code rood afgegeven.

De waarschuwing geldt in ieder geval tot 09.00 uur. Daarna wordt de situatie op de wegen opnieuw beoordeeld. De ijzel kan tot het einde van de ochtend aanhouden, waardoor de wegen erg glad zijn. Voor het Waddengebied en het noorden van Overijssel en Flevoland is code oranje van kracht.

Geen openbaar vervoer, geen scholen

Op  veel plaatsen rijdt ook het openbaar vervoer niet, bussen gaan niet de weg op en de treinen ondervinden veel hinder van de gladheid. Vele scholen zijn gesloten in verband met de onbegaanbare wegen. Ook vele bedrijven ondervinden hinder van de gladheid doordat het personeel niet of veel te laat op het werk komt.

Behoorlijke impact

Volgens het KNMI heeft het weer “een behoorlijke impact op de samenleving”, aldus een woordvoerder. Het KNMI en de ANWB adviseren mensen in de noordelijke provincies niet de weg op te gaan. Code rood is zeker tot 9.00 uur van kracht.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top