EEM Groepenkasten

Cody Hidding genomineerd voor Drentse Talentprijs Cultuur

klazienaveen dj lawss cody hidding lars van der veenKlazienaveen – Cody Hidding, alias DJ Lawss, uit Klazienaveen is genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur.

Naast Cody Hidding zijn ook filmmaker Daan Alberts uit Assen en tv-makers Jasper en Stijn Steenhuis uit Barger-Compascuum genomineerd. Zij maken kans op een leuke geldprijs van € 2,500 en een professionele fotoshoot door fotograaf Sake Elzinga. Op 3 april is de prijsuitreiking in Theater Hofpoort in Coevorden.

Stuk voor stuk kanshebbers

Alle genomineerde zijn stuk voor stuk kanshebbers, aldus de juryleden. Cody Hidding (19) alias DJ Lawss als producent van dancemuziek bestormde met zijn singles Inner Feelings en Our World de internationale dance-hitlijsten. Daan Alberts (19) won met zijn film Goodbye al eerder de talentprijs op het Noordelijk Film festival in Leeuwarden.

De neven Jasper (23) en Stijn (22) Steenhuis produceerden de tv-serie ‘Tussen Groningen en Zwolle’ welke is uitgezonden door het NPO-platform 3Lab. Met deze serie willen de neven Drenthe weer populair te maken onder jongeren.

52 Kandidaten

De talentprijs, een initiatief van K&C, wordt voor de 7e keer uitgereikt. De prijs is een blijk van waardering voor een persoon of groep die een bijzondere prestatie op het gebied van kunst en cultuur heeft geleverd. Dit jaar waren er 52 kandidaten opgegeven. Daaruit zijn de 3 genomineerden gekozen.

Winnaars vorig jaar

Winnaars van de Drentse Talentprijs Cultuur van vorig jaar waren componist Arjan Linker uit Nieuw-Amsterdam en taalkunstenaar Jante Wortel uit Assen.Back To Top