EEM Groepenkasten

Cody Hidding heet voortaan Code-E

klazienaveen dj lawss cody hidding lars van der veen code-eKlazienaveen – De 20-jarige dj uit Klazienaveen Cody Hidding gaat voortaan muziek maken onder zijn nieuwe artiestennaam Code-E. Zijn oude artiestennaam, DJ Lawss, verdwijnt daarmee van het strijdtoneel.

Code-E

De platenmaatschappijen vonden dat zijn artiestennaam stukken beter kon dan zijn oude. Cody Hidding was het daar aanvankelijk niet mee eens, want wat was er dan mis met DJ Lawss. Vele alternatieve namen werden zonder meer afgewezen door Hidding, maar na een gezellige avond met een vriend kwam ineens de naam Code-E bovenwater. Een naam die lekker bekt en bovendien gelijk is aan zijn voornaam als het het op z’n Engels uitspreekt.

Lees ook: 19-Jarige Klazienavener Cody Hidding in de voetsporen van Tiësto en Hardwell

Lees ook: In gesprek met Cody Hidding

Nog harder

Naast een nieuwe naam maakt Hidding nu ook andere muziek. Hij kon zich niet meer vinden in zijn muziek en vond het zelfs een beetje kinderachtig. “Mijn muziek is nu nog steeds hardstyle, maar dan gewoon nog harder. Zelfs agressiever. Het was voor mij ook gewoon een leerproces. Ik kwam in een geheel nieuwe wereld waarvan ik lang niet alles wist. Doordat ik vaker optrad tijdens hardstylefeestjes kon ik zien waarop het publiek het beste reageerde.”, aldus Hidding. Volgens Hidding blijkt tijdens die feestjes dat het hele harde het best aanslaat. “Ik voel nu zelf ook meer energie.”

Grote festivals

Zijn oude muziek typeert Hidding als vrolijke deuntjes zonder al te veel emotie. “Nu is dat een heel ander verhaal.”, aldus Hidding. Tijdens het bevrijdingsfestival in Emmen, mocht Hidding de avond op het Raadhuisplein afsluiten. Dat was zijn eerste test om te kijken hoe het publiek zou reageren. Op vrijdag 8 september staat Hidding weer in Emmen, tijdens de Emmer Uitmarkt, maar dan onder zijn nieuwe naam en met allemaal nieuwe muziek.

Die keuze voor nieuwe muziek is overigens geheel Hiddings eigen keuze. Die had hij al gemaakt voordat hij bij zijn Schotse platenlabel Gearbox Digital tekende. Gearbox, één van de grootste hardstylelabels ter wereld, zorgt er onder meer voor dat hun muzikanten optreden in onder ander de Ziggo Dome en tijdens festivals in bijvoorbeeld Frankrijk of Noorwegen.

Nieuwe muziek, nieuwe naam

De keuze voor een nieuwe naam én voor nieuwe muziek was volgens Hidding niet gemakkelijk. “Als DJ Lawss had ik natuur al het een en ander opgebouwd. Ik sta er echter helemaal achter. Mijn muziek is na de verandering van een veel hoger niveau. Dus nieuwe muziek onder een nieuwe naam!”, besluit Hidding, alias Code-E.

Volgende week dinsdag komt de nieuwste track van Cody Hidding uit.

(Bron: zuidoosthoeker.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top