EEM Groepenkasten

Cody Hidding naar ‘beste festival van Europa’

klazienaveen dj lawss cody hidding lars van der veen code-eKlazienaveen – Voor Klazienavener Cody Hidding gaat er een droom in vervulling. De 21-jarige dj, optredend onder artiestennaam Code-E, gaat spelen op het Intents Festival, vorig jaar uitgeroepen tot het beste festival van Europa.

Het Intents Festival in Oisterwijk organiseert ieder jaar een bijzonder gethematiseerd feest. Hidding was er vorig jaar nog als bezoeker. Hij wist niet wat hij meemaakte, een gigantisch groot feest en een enorme sfeer en bijzonder thema. Het thema van vorig jaar was de Circus of Insanity. “Alle podia waren als circustenten met trapezes, trampolines, en dergelijk. Het was één groot circus, echt heel vet!”, aldus Hidding.

“Droom die uitkomt”

Dit jaar wordt het dus helemaal anders. Hidding is er dan niet als bezoeker, maar op 2 juni mag hij zelf een uur lang op het podium staan. “Een droom die uitkomt.”, aldus de Klazienavener dj. Het Intents Festival is er dit jaar voor de 15e keer. “Ik verwacht derhalve wel een knalfeest.”

Sfeer

Het is vooral de sfeer die Hidding zo aanspreek. Intents lijkt wat gemoedelijker dan andere festivals en is bovenal ontzettend populair. Binnen 20 minuten waren alle 50.000 kaarten uitverkocht. Dat zijn 2.500 verkochte kaarten per minuut of te wel maar liefst 42 kaarten per seconde!

Eigen EP

Naast dit goede nieuws heeft de jonge dj nog meer goed nieuws. Op 27 maart aanstaande brengt hij namelijk een EP uit. Een EP is een rits muziek dat te kort is voor een album, maar te lang voor een single. Zijn nieuwste tracks, Boundaries en Sonata, zijn gebaseerd op klassieke muziek. Voor Sonata liet hij zich inspireren door het gelijknamige stuk van Beethoven. Deze heeft hij omgetoverd tot een elektronische track. “Met dit soort muziek verleg ik mijn grenzen wel.”, aldus Hidding. “Het is allemaal nog heel experimenteel. Normaal is hardstyle hard of juist lieflijk en dat heb ik nu gecombineerd.”.

(Bron: zuidoosthoeker.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top