EEM Groepenkasten

Cody Hidding wint Drentse Talentprijs Cultuur

klazienaveen dj lawss cody hidding lars van der veenKlazienaveen – Hardstyle DJ Cody Hidding (19) uit Klazienaveen, optredend onder de naam DJ Lawss, is de winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur.

Maandagavond in theater de Hofpoort in Coevorden kreeg Cody de prijs uit handen van Asser burgemeester en juryvoorzitter Marco Out.

Na het horen van zijn naam was Cody uiteraard heel blij: “Ik ben even beduusd. Ik had dit echt niet verwacht!” Met het winnen van de titel Drentse Talenprijs Cultuur wint Cody ook een cheque ter waarde van € 2.500 en een professionele fotoshoot. Van het geld wil Cody een nieuwe draaitafel of misschien wel een nieuwe synthesizer kopen. “Ik had verwacht dat de neven Steenhuis zouden winnen. Ik had ze van te voren ook al een hand gegeven, maar zij vertelden dat ze hun geld op mij hadden ingezet.”

Lees ook: Cody Hidding genomineerd voor Drentse Talentprijs Cultuur

Knettermoeilijke beslissing

“Knettermoeilijke beslissing”. Zo noemde juryvoorzitter out het kiezen van de winnaar uit de 3 genomineerden. De kwaliteit is volgens de voorzitter heel erg hoog. Bovendien is het heel moeilijk kiezen uit 3 verschillende genres.

Naast Cody Hidding waren ook de neven Jasper (21) en Stijn (23) Steenhuis uit Barger-Compascuum en Daan Alberts (19) uit Assen genomineerd. De neven Steenhuis waren genomineerd vanwege hun televisieserie ‘Tussen Groningen en Zwolle’, die werd uitgezonden door de KRO/NCRV. Daan Alberts won met zijn film ‘Goodbye’ al eerder de talentprijs op het Noordelijk Film festival in Leeuwarden.

Niet de minsten

Cody Hidding is de 7e winnaar van de Cultuurprijs. En dat waren niet de minsten. Eén van de winnaars is de Klazienaveense danseres en actrice Rosa da Silva, die een hoofdrol in de musical Anne en in De Tweeling speelde. Ook de band Tangerine uit Assen won deze prijs, voordat ze de huisband van De Wereld Draait Door werden.

De winnaars van vorig jaar, Arjan Linker en Jante Wortel, traden tijdens de feestelijke avond op.

Jury-beoordeling

Jury over Cody Hidding: “Uit alles blijkt dat Cody een groot talent is, gedreven en heel muzikaal. Cody beheerst het ambacht tot in de vingertoppen.”

Jury over Daan Alberts: “Goodbye is een ontroerend, klein filmpje. Het sterke aan de animatie is de uitvergroting van emotie.”

Jury over Jasper en Stijn Steenhuis: “Een origineel idee. Met frisse, onbevangen manier nemen ze de kijker mee op reis. Goed geproduceerd met mooie beelden, ze gaan professioneel te werk.”

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top