EEM Groepenkasten

College Emmen steunt plannen windmolenpark

windmolenKlazienaveen – B&W van Emmen steunt het plan van het Tuindersinitiatief van Klazienaveen omtrent een klein windmolenpark op het voormalige tuinbouwgebied Rundedal langs de A37.

B&W Emmen liet dit middels een brief aan de gemeenteraad weten. Aanstaande donderdag zal dit ook door de Emmer politiek worden besproken.

Het Tuindersinitiatief kwam met een plan voor 5 windmolens die op 1100 meter van de bebouwde kom en op 500 meter van bedrijfswoningen in de tuinbouw komen te staan. Eerdere plannen werden nog door het college genegeerdmaar de nieuwe, aangepaste plannen zijn voor het college goed genoeg om het windmolenpark Rundedal toe te voegen aan de lijst met mogelijke locaties.

23 megawatt

Het nieuwe windmolenpark zal naar verwachting tot maximaal 23 megawatt aan stroom kunnen leveren. Eén windmolen zal energie leveren aan de omliggende dorpen, de rest zal worden gebruik om de tuinbouw van stroom te voorzien.

Volgend jaar juli zal de Emmer gemeenteraad een definitief besluit nemen waar de 32 windmolens precies geplaatst zullen worden.

(Bron: Emmen.nu)Back To Top