EEM Groepenkasten

College gaat kijken naar overlastproblemen bij Zustermonument Klazienaveen

Zustermonument Klazienaveen versmeerd 10-09-2018 01Klazienaveen – Het college van burgemeesters en wethouders neemt de overlastproblemen bij het Zustermonument in Klazienaveen onder de loep.

In de afgelopen maanden werd het herinneringsteken opgeknapt. Toen vorige week woensdag de laatste werkzaamheden werden verricht en het monument werd ‘opgeleverd’ duurde het nog geen dag dat het monument alweer door vandalen was vernield.

Lees ook: Zustermonument binnen een dag alweer vernield

Ook de dagen erna was het Zustermonument meerdere malen het mikpunt van vandalisme. Volgens de EOP Klazienaveen is het herinneringsteken in het verleden ook al regelmatig het decor geweest van vandalisme, als vuilnisbelt en zelfs gebruikt als urinoir.

Fractielid Roelof Woltman van Wakker Emmen riep het college op om samen met de EOP Klazienaveen te zoeken naar een oplossing. Als voorzetje opperde hij het idee om wellicht een camera te plaatsen. Edwin Rixtum van de PVV opperde het idee om opsporingsambtenaren rondom het monument in te zetten.

Alternatieve hangplek

Volgens de EOP is het Zustermonument vooral een hangplek voor jongeren, die ook de vernielingen zouden doen en de rommel achter zouden laten. Burgemeester Eric van Oosterhout geeft aan dat er al contact is geweest met de EOP over deze problematiek. “Eerst praten en dan kijken welke maatregelen kunnen helpen.”, aldus van Oosterhout. “Alleen het plaatsen van een camera is niet voldoende.” Volgens hem hoort het kijken naar een alternatieve hangplek voor jongeren daar ook zeker bij.

Gezondheidscentrum

In 2016 was er nog een afname van het aantal overlast meldingen bij het Zustermonument, maar wethouder Robert Kleine constateert nu toch weer een toename. In 2017 werd er al een jongerenwerker van Sedna op gezet. Volgens Kleine werd er in het nieuwe gezondheidscentrum in Klazienaveen ruimte gevonden als plek voor de jeugd. “Maar de jongeren hebben dat zelf afgeblazen.”, aldus Kleine.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top