EEM Groepenkasten

College gaat mogelijkheid windmolenpark A37 onderzoeken

windmolens, windturbines, windmolenparkKlazienaveen – Tijdens de commissievergadering van maandag heeft het College van Emmen toegezegd de mogelijkheid van een klein windmolenpark in het voormalige tuinbouwgebied Rundedal aan de A37 bij Klazienaveen te onderzoeken.

Het College zal met name onderzoeken of de geplande 6 tot 8 windmolens in het windmolenparkje op voldoende afstand van de omliggende dorpen zullen komen te liggen. De grens is door Burgemeester en Wethouders namelijk op 1.100 meter gesteld, terwijl de windmolens langs de A37 op ongeveer 1.000 staan gepland.

Dit onderzoek volgt op een initiatief van Het Tuindersinitiatief Windenergie Rundedal. Het Tuindersinitiatief verwacht dat het gehele tuinbouwgebied door deze windmolens van energie kunnen worden voorzien.

Wakker Emmen doet het niet voor minder van 1.100 meter

De meeste raadsfractie van Emmen kunnen zich vinden in de mening van de tuinders dat het plan zeer belangrijk is voor de tuinbouwsector. Zij willen dan ook het initiatief een kans geven. De fractie van Wakker Emmen blijft echter stug vasthouden aan de grens van 1.100 meter. De tuinders hebben aangegeven blij te zijn met het onderzoek en blijven hoop houden in het uitvoeren van hun plannen.

Op 20 november, tijdens de raadsvergadering, zal het duidelijk worden hoe het verder zal gaan.Back To Top