EEM Groepenkasten

Column burgemeester Eric van Oosterhout: Feestje

34e Drenthe Loopfestijn 28 mei 2017 Burgemeester Eric van OosterhoutNatuurlijk helpt het als de zon zich net even wat vaker laat zien. Het Hemelvaartsweekend viel wat dat betreft in de prijzen. Onze eerste dagen op Parc Sandur voelen alsof we aan de Middellandse zee zijn beland. We hebben voor drie maanden een bungalow aan het water gehuurd. Dat is bij temperaturen tegen de dertig graden geen overbodige luxe. Ik mag graag zwemmen. Dus geregeld plof ik er even in.

Op Hemelvaartsdag mag ik ’s avonds nog even aan het werk in het fraaie Atlas Theater. Daar is het eerste feestje van deze periode: het DrentsLiedtiesfestival. Ik mag deel uitmaken van de jury. Dat is naast de bekende musicalster Tony Neef een hele eer. We komen samen tot dezelfde winnaar: Isa Zwart. Ik hoor later dat ze uit Emmen komt, dat is dan wel weer leuk. Zeventien jaar en dan zo kunnen zingen en met zoveel flair op het podium staan. Klasse.

Zaterdag komen de jongste en oudste dochter met vriend langs (de middelste studeert in Londen). Ook zij genieten van de Costa del Sandur. Die meiden zijn al 25 jaar ons permanente feestje. Het mooiste cadeau dat we ooit kregen. ’s Avonds eten we op het terras van het parkrestaurant een lekker hapje. Als we naar het huisje lopen, is het nog onwerkelijk warm.

Dat is het ook de volgende dag bij de start van het Drenthe Loopfestijn. Half Klazienaveen is weer uitgelopen voor een prachtige sportwedstrijd. Ik ben al vroeg aanwezig en babbel met heel wat fantastische vrijwilligers. De parcoursopbouwers zijn al vanaf 6 uur in de baan, “net na het onweer, burgemeester”. Dat onweer had ik wel gehoord, om me nog eens fijn om te draaien.

Nu loop ik met de jongste deelnemers mee. Vaak helpt het enorm als je “steken” hebt en ineens loop je hand in hand met de burgemeester. De kinderen van het Esdal College zijn daar te oud voor, maar ook zij vinden het mooi als de burgemeester een rondje meeloopt. Nadat ik het startschot van de marathon heb gedaan, ga ik even naar ‘huis’. Ik laat de 4 Mijl schieten, want boven de 25 graden vind ik het geen fijn hardloopweer.

Na een verfrissende zwemtocht, lopen we in de middag over het Kinder Kook Festival op het Raadhuisplein. Ook alweer zo’n leuk feestje. In de zon staan zo’n twintig kraampjes waar kinderen allerlei soorten eten kunnen maken. De twee organiserende dames hebben er een prachtig evenement van gemaakt, dat nog jaren vooruit kan.

Maar het grootste feest is bewaard voor de avond: het Muziekfeest op het Plein. Naast de kerk ontstaat een waar volksfeest waar vele bekende artiesten optreden. Onze ambtenaren en de politie leveren vakwerk af, door ook dit grote evenement tot in de puntjes voor te bereiden. In de loop van de avond verschijnt de volgende tekst op de borden: “het centrum van Emmen is vol”. Dat hoop ik nog vaak te lezen. Want dan hebben we weer een feestje met veel blije mensen.

Burgemeester
Eric van Oosterhout

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top