EEM Groepenkasten

Column: Kikker in je bil

ola ijsje, plus fisscherZou het druk geweest zijn afgelopen vrijdagavond bij de Noorderbreedte in Klazienaveen?
Belangstellenden die de informatiebijeenkomst zouden gaan bezoeken waarin de plannen van ondernemer Hennie van der Most zouden worden toegelicht. Een heus pretpark aan de boorden van het Oosterbos in Klazienaveen. Dat zal een reuring geven en een economische spin-off van jewelste veroorzaken voor het dorp.

Ik ben niet heengegaan vrijdagavond, ik had een repetitie van het NsVE, het koor waarin ik zing. Anders was ik ook thuisgebleven om de uitzending van “De hokjesman” op NPO 2 te zien waarin het verschil tussen de zanddrent en de veendrent nog eens haarfijn uit de doeken werd gedaan. Dankzij “Uitzending gemist” ben ik nu toch op de hoogte van de waarheden en de vooroordelen die er in den lande bestaan rondom de Drent. Nou we komen er voor de zoveelste keer weer niet best af. Turf, jenever en achterdocht! Feiten zijn onweerlegbaar waar en vooroordelen blijven hardnekkig. Voorwaar géén 1 aprilgrap!

Meneer, uw schoenveter is los! Jaarlijks terugkerend tafereel en steeds weer ben je toch geneigd om naar beneden te kijken, hoewel je eigenlijk weet dat je vandaag instappers aan hebt.
Eén april grappen heb je in meer of minder geslaagde uitvoeringen. Doorzichtige, voor de hand liggende en meer geraffineerde grappen. Zo herinner ik me dat grap die Radio Drenthe jaren geleden lanceerde en waarin door de nieuwe directie was besloten dat de presentatoren vanaf 1 april verplicht Nederlands moesten praten en het Drents achterwege moesten laten op straffe van ontslag. Vele steunbetuigingen vielen de presentatoren ten deel en ook 0592-331188 stond roodgloeiend. Een inbellende mevrouw barstte zelfs in snikken uit terwijl ze haar gal spuwde. Nog even en vele Drenten waren in protestmars richting het kantoor in Assen getogen.

Wat dat betreft had er toch minimaal twee keer een helikopter boven het Oosterbos moeten cirkelen en op zaterdagmiddag een Hennie van der Most lookalike omringd door een cordon beveiligers een drankje moeten doen op het terras van de Witte Olifant om het idee enige geloofwaardigheid te geven.

Ik had op 1 april in de krant ook het bericht verwacht dat Donald Trump zijn kandidatuur had opgegeven en verder zou gaan als entertainer in een bar in Las Vegas. Ik had het vast geloofd! Of het bericht dat minister Ard van der Steur na 5 leugentjes zijn ontslag had ingediend. Ook daarvan had ik trouwens niet opgekeken. Nee, het bleef bij de introductie van een nieuwe deodorant van de Hema, genaamd Tompouce. Ik had hem niet door.

Die van de Drentse hunebedden die voortaan onder een soort kaasstolp zouden worden geplaatst valt in de categorie “Hoe verzin je het”. Jammer trouwens dat die Raket-ijsjes van Ola uit de handel worden genomen. Ze deelden zo lekker uit aan het eind van een kinderfeestje.

“Wat zeg je,…….1 april?”
Oh!

Harry NibbelkeBack To Top