EEM Groepenkasten

Comeback Eemslander Shanty’s uit Klazienaveen

eemslander shantys klazienaveen 2017Klazienaveen – Na een moeilijke periode hebben de leden van de Eemslander Shanty’s met elkaar de schouders er onder gezet en zijn ze hard op weg om weer een representatief koor te worden.

Enthousiaste leden

De Eemslander Shanty’s werd op 8 november 1999 opgericht op initiatief van enkele enthousiaste ex-leden van het Eemslander Mannenkoor. De belangstelling voor een shantykoor bleek groot, van al snel groeide het koor naar bijna 60 leden. Het werd een graag gezien koor op veel festivals in de weide omgeving. Twee jaar geleden leek er een eind aan te komen door interne strubbelingen. Het leek er zelfs even opdat het koor ten dode was opgeschreven.

Steeds meer optredens

Door met elkaar de schouders er onder te zetten gaat het nu weer de goede kant op en staat er weer een representatief koor. Het koor staat onder leiding van André de Jong en een stel nieuwe muzikanten. Ook de agenda begint langzamerhand weer goed gevuld te worden met optredens in de regio. De Eemslander Shanty’s treden onder andere op tijdens het Seasong- en Shantyfestival in Emmen, De Fiets4Daagse Emmen, het Shantyfestival in Haselünne.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website www.eemslandershantys.nl of op de Facebookpagina Eemslander Shanthy’s.

(Bron: De Zuidenvelder/website Eemslander Shanty’s / Afbeelding: Facebookpagina Eemslander Shanty’s)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top