EEM Groepenkasten

Container voor plastic komt later in Emmen

container voor plastic afval gemeente emmen klazienaveen area reinigingEmmen – De derde container voor plastic afval, blik en drankenkartons zal in de gemeente Emmen enkele maanden later worden uitgedeeld.

Begin dit jaar ging de gemeente er nog van uit dat de eerste nieuwe containers dit voorjaar konden worden verstrekt. Alieke Wijnhols, woordvoerster van de gemeente, liet tegenover het Dagblad van het Noorden weten dat dit toch te ambitieus bleek te zijn, omdat daarvoor toch behoorlijk wat moet worden geregeld, zoals mini-sorteerstraten en ondergrondse containers. Een aantal zaken worden door Area Reiniging verder uitgewerkt. Zoals het nu lijkt zullen de benodigde maatregelen na de zomervakantie worden genomen.

Positief

De gemeente verwacht dat 9 op de 10 huishoudens in de laagbouw zullen kiezen voor een derde container. Op dit moment kunnen inwoners alleen nog de plastic afval apart inzamelen in plastic zakken en aan de weg zetten. Deze zakken scheuren nogal eens en de inhoud begint vaak te stinken. Ook waaien de zakken of de inhoud ervan nogal eens over straat. De gemeente wil daar vanaf.

Met deze derde container kunnen de inwoners hun afval beter scheiden, verwacht wethouder René van der Weide van Wakker Emmen. Deze derde container is een vrije keuze van de inwoners, het is geen verplichten en de mensen mogen het weigeren. Hoeveel mensen er daadwerkelijk interesse hebben is niet bekend, want een inventarisatie is niet geweest, maar gezien de ervaringen elders zijn de verwachtingen wel positie gestemd.

De gemeente verwacht met deze derde container een dubbele hoeveelheid plastic, blik en drinkkartons zal opleveren. Nu mag dit allemaal in plastic zakken worden gedaan, maar niet iedereen weet of doet dat. De nieuwe container zal één keer per maand worden geleegd. De inzameling van de grijze en de groene container blijft zoals nu om de 2 weken.

Sorteerstraten

In de wijken Rietlanden en Bargeres zijn sorteerstraten waar mensen hun afval kwijt kunnen. Deze voorzieningen komen in de wijken Emmermeer, Angelslo, Emmen Centrum en Emmerhout en in de dorpen Nieuw-Amsterdam, Schoonebeek, Erica en Klazienaveen.

(Bron: Dagblad van het Noorden / Foto: Area Reiniging)Back To Top