EEM Groepenkasten

Contouren Buffer Noord bij Zwartemeer al zichtbaar

zwartemeer bargerveen buffer noordZwartemeer – De contouren van de Buffer Noord bij Zwartemeer, waaraan sinds begin december 2016 volop wordt gewerkt, nemen al enige vorm aan.

Elke dag wordt er hard gewerkt met graafmachines en zware transportwagen, de zgn. dumpers, rijden af en aan om zand naar de Grenskade te brengen. De contouren van zowel de Buffer Noord als de Grenskade zijn inmiddels al zichtbaar.

350 Transporten per dag

Per week wordt er zo’n 15.000 kuub zand en 12.000 kuub teelaarde uit de Buffer gehaald. Dat zijn zo’n 350 transporten per dag. De dumpers rijden daarbij niet over de weg, maar over een speciaal aangelegd traject met rijplaten langs het laagwaterbekken. Het zand wordt weer verwerkt aan de rand van de Buffer en de Grenskade. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk werk te verzetten voordat het voorjaar wordt en het broedseizoen losbarst.

Grenskade

De grenskade is tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor wandelaars en fietsers. De wandel- en fietsroutes wordt er plaatse omgeleid met bordjes. De nieuwe grenskade komt gedeeltelijk op Duits grondgebied te liggen en wordt voorzien van een nieuw, verbreed betonnen fietspad. Dat fietspad zal naar verwachting dit najaar gereed zijn. De rest van de Buffer Noord zal medio 2018 gereed zijn.

Inloopspreekuur

Ben je nieuwsgierig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom tijdens het inloopspreekuur in de directiekeet aan de Hogeweg. Iedereen kan daar elke dag tussen 12.15 en 13.00 uur naar binnen lopen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.buffernoordzwartemeer.nl en www.bargerveen-schoonebeek.nl.

Kijk voor meer foto’s op www.buffernoordzwartemeer.nl/impressie.

(Bron: emmen.nu / Foto: www.buffernoordzwartemeer.nl/impressie)Back To Top