EEM Groepenkasten

Criminelen proberen via Dropbox-nepmail uw gegevens te bemachtigen

nepmail, fraudehelpdeskOpgepast, veel gebruikers van Dropbox ontvangen de laatste tijd een nep-mail dat afkomstig lijkt van Dropbox. Echter, in werkelijkheid zijn het criminelen die erop uit zijn om uw gegevens te bemachtigen!

Opgelet dus voor een mailtje dat afkomstig lijkt van Dropbox. Het bericht is verstuurd door criminelen die als doel hebben uw gegevens in handen te krijgen.

Het onderwerp van het Engelse berichtje is:

‘Re: Documents’. Door de letters ‘Re’ lijkt het er op alsof het een antwoord (reply) is op een mail van u. In het bericht staat de kromme zin ‘You have an incoming document waiting shared with you via Drop Box’. Negeer dit mailtje, want deze is afkomstig van onbetrouwbare afzenders. U mist geen (belangrijke) documenten als u niet reageert.

Phishingmail

Ook zijn er een aantal phishingmailtjes namens de KPN in omloop met als titel: KPN: Uw factuur en bijvoorbeeld KPN: Uw factuur Internetdiensten. Wees er dus op verdacht om dit soort emailtjes te openen. Twijfelt u? Bezoek  eerst eens de website van de Fraudehelpdesk voordat u de mail opent. Hebt u de mail toch geopend? Neem dan contact met https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/

(Bron: Fraudehelpdesk)Back To Top