EEM Groepenkasten

Cursus Gezond en Fit (weer) zwanger in Klazienaveen

ooievaarsKlazienaveen – Vanaf komende woensdag 4 maart verzorgt Icare Jeugdgezondheidszorg in Klazienaveen de cursus Gezond en Fit zwanger. Deze zwangerschapscursus bereid je voor op de bevalling. Je krijgt praktische informatie over zwanger zijn en bevallen in combinatie met bewegen en oefenen. Bijvoorbeeld door ademhalings- en ontspanningsoefeningen en het versterken van spiergroepen die het tijdens de zwangerschap het zwaarst te verduren krijgen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om je ervaringen te delen met andere zwangere vrouwen. Tijdens de twee lessen na de bevalling leer je oefeningen waarmee je de rug-, buik- en bekken bodemspieren versterkt, de conditie verbetert en klachten als incontinentie kunt voor komen. Zo werk je effectief aan een gezond en fit lichaam en pak je sneller de dagelijkse routine weer op. De gehele cursus bestaat uit een zeven bijeenkomsten durende zwangerschapscursus. De beste tijd om te starten is tussen 26 en 30 weken zwangerschap.

Opbouw

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur en 1 partneravond van 2 uur vóór de bevalling, na de bevalling zijn er nog 2 bijeenkomsten.

Partneravond

Tijdens de partneravond staat de rol van de partner en de ondersteuning die hij/zij kan bieden centraal. De cursus wordt begeleid door een ervaren cursusdocente.

Gezond en Fit weer zwanger

Als je al eerder eens eerder een zwangerschapscursus gevolgd hebt is er ook een opfriscursus. Tijdens deze cursus van vier bijeenkomsten van 1 uur, wordt je kennis en vaardigheden en ondersteunende oefeningen en technieken herhaald. De cursus is ook geschikt voor aanstaande moeders die geen behoefte hebben aan een uitgebreide voorlichting, maar wel graag kennis willen opdoen over houding, beweging en ontspanning tijdens de zwangerschap en bevalling. Beste tijd om te starten is vanaf 30 weken zwangerschap.

Contact

Voor  meer informatie over deelname en kosten kunt contact opnemen via www.icare.nl

Telefoon: 0900-8833
E-mail:   cursusbureau-jgz@icare.nl
aantal bijeenkomsten Gezond en Fit zwanger: 7
Wanneer: 4 maart
Tijd: 19.00 – 20.00 uur

Locatie
JGZ Klazienaveen
Koriander 2
7891WS KlazienaveenBack To Top