EEM Groepenkasten

Cursus opvoeden door ouders voor ouders

ouders kind familie gezinKlazienaveen – In het najaar van 2015 wordt er in Klazienaveen de Parenting Course gegeven. Deze cursus die wordt gegeven in het Esdal College bestaat uit vijf cursusavonden en is bedoeld voor ouders van 0-10 jarigen. De eerste cursus vindt plaats op woensdagavond 4 november.

Wat is de Parenting Course?

De Parenting (Children) Course is een cursus over opvoeden, door ouders, voor ouders.
Tegenover het vaak verwachte ideaalbeeld van het gezin richt de cursus zich op de dagelijkse realiteit, die er soms heel anders uitziet. Het doel van de cursus is om ouders te helpen een gezonde band op te bouwen met hun kinderen, die een leven lang stand houdt. Hiervoor worden praktische tips aangereikt. De cursus biedt ouders gelegenheid om op een leuke en inhoudelijke manier (meer) tijd in hun gezin te steken.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, met kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar. (Najaar 2016 volgt de cursus voor ouders met tieners). Voor ouders die worstelen met, of die juist enorm genieten van het ouderschap. Voor ouders vanuit iedere culturele achtergrond. De cursus wordt georganiseerd vanuit de Vrije Baptisten Gemeente “De Regio” en is gebaseerd op bijbelse principes, maar is praktisch en relevant voor iedere ouder, of hij of zij nu naar een kerk gaat of niet.

Hoe werkt het?

In ontspannen sfeer wordt er begonnen met koffie/thee met wat lekkers erbij.
Inleidingen over het onderwerp worden afgewisseld met tijd om er samen, per tweetal of in groepjes, over na te praten. Elke deelnemer krijgt een werkboek met o.a. praktische oefeningen, tips en huiswerk. In totaal zijn er vijf bijeenkomsten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Basis (bouwen aan veiligheid/de rol van het gezin).
  • Behoeften (ontdekken van genegenheid/liefde).
  • Grenzen (ontwikkelen van vrijheid).
  • Relaties (leren van sociale vaardigheid).
  • Ruimte (groeien naar zelfstandigheid).

De cursus wordt gegeven in het nieuwe Esdal College aan de Van Echtenstraat 22 en kost 25,- euro per persoon. Dit is inclusief het cursusboek en de koffie/thee met wat lekkers erbij. Op woensdag 4 november om 19.30 uur begint de eerste cursus. De andere bijeenkomsten zijn op 18 november, 2 en 16 december en 6 januari 2016.

Meer informatie of aanmelden?

Kijk voor meer informatie op www.vbgderegio.nl.

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen


Back To Top