EEM Groepenkasten

‘Dag van de Fiets’ in het Veenpark

compascumer dagen veenpark veenmuseum barger compascum 2015Barger-Compascuum – Misschien wel een van de bekendste fietsen uit de Nederlandse televisiegeschiedenis is de fiets van kapelaan Erik Odekerke uit de serie “Dagboek van een Herderhond” van Willy van Hemert. Uitgezonden eind jaren 70 van de vorige eeuw. Onze eigen kapelaan, en zijn fiets, doen deze “Fiets-ster” zeker eer aan.

Natuurlijk houden ook meneer pastoor, de veldwachter en de burgemeester de klunzige kapelaan in de gaten op de Dag van de Fiets op zondag 8 juli, vanaf 11:00 uur in het Veenpark in Barger-Compascuum.

Dag van de Fiets

De Dag van de Fiets is een leuke mix van nostalgie en moderne ontwikkelingen zowel in als buiten het Veenpark. In het vrij toegankelijke gedeelte bij de speeltuin en het terras worden moderne fietsen en noviteiten als de Lopifit gepresenteerd.

In het historische veenkoloniale Bargermond vindt de bezoeker de nostalgie op tweewielergebied. Gepresenteerd in het prachtige levendige decor van het dorpsleven van toen, de bewoners op de fiets, op de bakfiets en met de handkar, de ambachtslieden aan het werk. Bij de smederij staat de fietsenmaker van toen natuurlijk centraal met veel oude gereedschappen. Kinderen kunnen er leren “band lappen” en kennis maken met leuke geluidseffecten van toen, die ze zelf kunnen maken voor hun fiets.

compascumer dagen veenpark veenmuseum barger compascum 2015

Losser Böggelrieders

Dit bonte en vrolijke gezelschap zijn deze zondag te gast in het Veenpark. Ze fietsen zich wijd en zijd in de kijker en halen allerlei toeren uit op de authentieke fietsen uit de 19e eeuw. In totaal rijden er zo’n 20 “Böggels”. Dit is uniek in de wereld! Daarnaast beschikt de groep over een traditionele loopfiets, een ouderwetse transportfiets, een kleuterdriewieler en een aantal kinderfietsen!

Fietstocht langs het Smeulveen

In het kader van de deze bijzondere dag is er een mooie fietstocht uitgezet, op basis van de knooppuntenroute, die aansluit bij de historie van het gebied. De tocht gaat langs de grenzen van het Smeulveen. Een veengebied dat ooit in een keer door de Firma Scholten (Maatschappij Klazienaveen) werd aangekocht. De fietstocht begint en eindigt bij het Veenpark. Deelname is gratis en starten kan tussen 10:00 en 14:00 uur. Voor of na de tocht kan de expositie Veenomenaal worden bezocht en de speeltuin en het terras. Op vertoon van de route krijgen fietsers korting op een bezoek aan het Veenpark.

Veenpark

Berkenrode 4
7884 TR Barger-Compascuum
Telefoon: (0591) 32 44 44
Website: www.veenpark.nl
E-mailadres: info@veenpark.nl
Facebook: Veenpark

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top