EEM Groepenkasten

Dag van de Slager bij Keurslager Jellema Klazienaveen

jellema, keurslagerKlazienaveen – Donderdag 16 april is het ‘De dag van de Slager’. Ook Keurslager Jellema in Klazienaveen opent dan haar deuren. U kunt dan achter de schermen meekijken om te zien hoe zorgvuldig er gewerkt wordt, maar ook over het hoe en wat in een Keurslagerij.

Demonstraties

Daarom nodigen de medewerkers van Keurslager Jellema aan de Van Echtenstraat u uit om kennis te maken met het echte ambachtelijke slagersvak. De gehele dag door zullen de medewerkers bij Keurslager Jellema demonstraties geven en zijn er activiteiten voor jong en oud te zien. Zo laten de worstenmakers hun ‘geheimen’ zien van het worst maken. De slager laat zien hoe hij een varken uitbeent, en wordt er een demonstratie van het ‘rolladeknopen’ gegeven. Verder zijn er twee koks aanwezig die de lekkere hapjes van Keurslager Jellema, wat bij vrijwel iedereen bekend is, aan het bereiden zijn.

Proeven

Ook word er uitleg gegeven over de boerderijkip en kan men ook van deze boerderijkip heerlijke hapjes proeven. Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten en kunnen ze zelf uit de ‘ranja-koe”  een heerlijk drankje melken. Voor elke klant is er na het bezoek aan Keurslager Jellema tijdens ‘De dag van de Slager’ een tas met een leuke inhoud beschikbaar.

Wanneer: donderdag 16 april, gehele dag
Waar: Keurslagerij Jellema, van Echtenstraat 4,  Klazienaveen.

(Bron: de zuidenvelder)Back To Top