EEM Groepenkasten

Dag van de Waarheid voor Thomas van der Wal op Hawaï

thomas van der wal klazienaveenKlazienaveen/Hawaï – Vandaag is het de Dag van de Waarheid voor Klazienavener Thomas van der Wal (42). Vanavond om 19.00 uur Nederlandse tijd begint voor hem namelijk de Wereldkampioenschap Ironman op Hawaï.

De Ironman betekent 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en vervolgens nog ‘even’ de volle marathon (42 km en 195 meter) hardlopen. Alsof dat nog niet genoeg is moet dat gebeuren bij een gevoelstemperatuur van maar liefst 40 graden!

‘Ademhalen doet al zeer’

Volgens Thomas vallen de omstandigheden op Hawaïi zeker niet meer. De temperatuur bedraagt ruim 32 graden, terwijl de gevoelstemperatuur 40 graden is. Zijn inspanningsastma waar hij in het verleden last van heeft gehad begint ook nu weer op te spelen. “Zelfs gewoon ademhalen doet af en toe al zeer.”, aldus Thomas.

Thomas zit al ruim een week op Hawaï in startplaats Kona. “Er komt steeds meer sfeer, mede omdat er steeds meer atleten bijkomen.”, zegt Thomas. “Al die afgetrainde lijven en mooie fietsen die hier voorbijkomen zijn bijna intimiderend. Het is hier één en al triathlon. Het is net een grote snoepwinkel.”

Tussen de 9 en 10 uur

Thomas hoopt op een eindtijd ergens tussen de 9 en 10 uur. Hij zal daarbij zo’n 2 bidons per moeten drinken, dus zo’n 10 liter in totaal gedurende de race. “Ook voor de wedstrijd tijd moet je goed opletten wat je eet en drinkt.”, besluit Thomas.

Lees ook: Column: Thomas van der Wal op WK Ironman Hawaï (deel 3)Back To Top