EEM Groepenkasten

Dagbesteding Zorggroep Heerendordt sluit deuren door bezuinigingen

heerendordt, dagbestedingNieuw-Dordrecht – Als gevolg van de invoering van de WMO is Zorggroep Heerendordt in Nieuw-Dordrecht genoodzaakt de dagbesteding per 1 januari 2015 te sluiten. Bijna 100 ouderen komen daardoor op straat te staan.

Door de sluiting van de dagbesteding van Zorggroep Heerendordt in Nieuw-Dordrecht zullen deze ouderen op zoek moeten naar een nieuw onderkomen, en dat zal niet meevallen.

Ook de 19 personeelsleden die in de dagbesteding werken zullen op straat komen te staan. Voor hen is inmiddels ontslag aangevraagd. Door de invoering van de nieuwe wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) daalt de vergoeding per cli├źnt per 1 januari met 20 procent. Tevens zal de taxivergoeding voor ouderen zo goed als zeker ook verdwijnen.

Volgens de eigenaar van Zorggroep Heerendordt zou de dagbesteding alleen nog kunnen bestaan met de helft van het personeel en een veel lagere zorgkwaliteit. Aangezien dat niet mogelijk is, heeft hij zijn medewerkers de afgelopen dagen hun ontslag aangezegd. Of het de bijna 100 mensen lukt om elders in Emmen te kunnen worden opgevangen is nog maar de vraag. Dat is een zeer lastige opgave.

De huishoudelijke hulp en thuiszorgactiviteiten van Heerendordt blijven wel bestaan.

(Bron: Emmen.nu)Back To Top