EEM Groepenkasten

Danique de Goede loop € 142,- bijeen voor Stichting Energy4Kids

Stichting Energie4Kids opbrengs sponsoring Drenthe Loopfestijn Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 2016Klazienaveen – Maandagochtend 27 juni is de opbrengst van het Drenthe Loopfestijn voor Energy4Kids officieel bekend gemaakt. Maar liefst € 1.700,- mag de Stichting op haar rekening bijschrijven.

De officiële bekendmaking werd gedaan door René Boerhof, leraar op het Esdal College Klazienaveen in aanwezigheid van Betty Enninga namens Stichting Energy4Kids en Cynthia Jagt namens het Drenthe Loopfestijn en natuurlijk alle leerlingen in het kantine van het Esdal College.

Stichting Energie4Kids opbrengs sponsoring Drenthe Loopfestijn Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 2016

Verdubbeling ten opzichte van vorig jaar

Vele leerlingen van het Esdal College hebben als vrijwilliger meegeholpen om het 33e Drenthe Loopfestijn mogelijk te maken. Daarnaast hebben vele leerlingen hebben mee gedaan aan de Esdal College Jeugdlopen om op die manier geld op te halen voor de Stichting Energy4Kids. Het totale bedrag dat is opgehaald, en dat is inclusief verloting en giften via de voorinschrijving, bedraagt maar liefst € 1.700,- (op een stuiver na). Vorig jaar werd er een bedrag van € 839,00 opgehaald, nu dus iets meer dan het dubbele.

Lees ook: Esdal College zet zich in voor Energy4Kids

Leerlingen die meededen aan de jeugdlopen kregen een formulier waarmee zij sponsors konden werven om op die manier geld voor de Stichting binnen te halen. De leerling(e) met het grootst opgehaalde bedrag zou een leuke prijs winnen.

Stichting Energie4Kids opbrengs sponsoring Drenthe Loopfestijn Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 2016

René Boerhof: “Er zat één leerling bij die haar formulier kreeg en direct al vroeg of ze een 2e formulier mocht, want ze had binnenkort een feestje en dacht dan die formulieren wel nodig te hebben. Ik zei, je mag ook wel een 3e, en een 4e….. Hoeveel ze uiteindelijk meegenomen heeft weet ik niet meer, maar wel wat ze uiteindelijk opgehaald heeft, namelijk een prachtig bedrag van wel € 142,00!! De leerling waar ik het over heb is niemand minder dan Danique De Goede!”

Daniek kreeg uit handen van Betty Enninga en Cynthia Jagt een bioscoopbon als dank voor haar geweldige inzet.

Stichting Energy4Kids

Stichting Energy4Kids zamelt geld in om kinderen met een zeldzame en zeer ernstige energiestofwisselingsziekte, zicht te geven op een toekomst. Want helaas is er voor deze progressieve ziekte nog geen medicijn.
70% van hen word niet volwassen.
50% overlijdt voor hun 10e verjaardag.
Dit vinden we onacceptabel.

Stichting Energie4Kids opbrengs sponsoring Drenthe Loopfestijn Klazienaveense Kids in Noorderbreedte 2016

De andere aanwezige leerlingen hadden diep respect voor het opgehaalde bedrag van Danique.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top