EEM Groepenkasten

Dauwtrappen en Familiedag in het Bargerveen op Hemelvaartsdag

Dauwtrappen, staatsbosbeheerZwartemeer – Op donderdag 5 mei, Hemelvaartsdag, wordt er naast het Dauwtrappen, een familiedag georganiseerd in het Bargerveen, ook wel Natuurpark Veenland genoemd. Kom die dag naar Staatsbosbeheer Veenland in het Bargerveen om te Dauwtrappen en/of om naar het kinderfestival te gaan, er is van alles te beleven!

Dauwtrappen

Hemelvaartsdag 5 mei word begonnen met het traditionele Dauwtrappen eventueel met ontbijt (Bargerveen). Vanaf 6.00 uur ’s morgens staan natuurgidsen voor u klaar om met u op pad te gaan.
Let op: aanmelden is verplicht en aan het Dauwtrappen in het Bargerveen zijn slechts weinig onkosten verbonden. Dauwtrappen: € 5,00 p.p. + ontbijt na de wandeling € 9,- p.p.. Tijd : 06.00 – 09.00 uur.

Wanneer: donderdag 5 mei, 06.00 – 09.00 uur
Waar: Staatsbosbeheer, Kamerlingswijk oz. 83  Zwartemeer
Opgave: via email info@veenloopcentrum.nl of bel 0524 541458
Informatie: www.veenweek.nl of bel 0031 653199389

Activiteiten voor de hele familie

Staatsbosbeheer Het Veenland, Veenloopcentrum, Scouting Erica, IVN Emmen e.o., Stichting Het Drentse Veenland en vele anderen nodigen alle gezinnen uit voor een speciale familiedag in het Bargerveen. Natuurlijk zijn opa’s en oma’s ook van harte welkom. Het is een programma voor kinderen van 4 t/m 12 jaar: vilten met wol, uilenballen pluizen, scouting Erica – diverse activiteiten, diverse infostands, voelboom & herkenningsspel, natuurspeurtochten, wolvenquiz & woodcarving, IVN Emmen- diverse activiteiten, bijlsteel-hangen, blote voeten én kabouterpad. Nieuw is het kijken in een korf met een echte bijenfamilie. Heel erg spannend is het spelen van het smokkelspel, je moet proberen verschillende dingen over de grens te smokkelen. Als je betrapt wordt is het niet best! Ook zijn er mooie prijzen te winnen met het wereldkampioenschap Pitrus pellen! Na inlevering van de stempelkaart krijg je leuke prijsjes!

Wanneer: donderdag 5 mei, 10.00 – 16.00 uur
Waar: rondom het gebouw van Staatsbosbeheer, Kamerlingswijk 83 O.Z., Zwartemeer
Kosten: deelname is gratis (excl. eten/drinken); Nestkastjes timmeren € 5,- per stuk
Informatie: www.veenweek.nl of bel 06 53199389

Aanmelden & informatie: info@veenloopcentrum.nl

Tripadvisor NL 600x300
Regio


Back To Top