EEM Groepenkasten

Daverende 5e editie van Folk op Erica met 12AM

Folk op Erica 2018 Marielle HensumsErica – De 5e editie van Folk op Erica op was een succes. Geholpen door het mooie weer op zondag 26 augustus jl. was het weer een gezellig muziekfeestje.

Dit jaar trakteerde vaste presentator en vriend van Stichting De Mammoet Jan Dijkhuizen het publiek niet alleen op zijn vakkundige presentatie, maar trapte ook de dag muzikaal af met een akoestische set; Het thema van de dag werd duidelijk: Onthaasten.

Rock, Country, Pop en meezingers

Sister Sister, de muzikale zusjes Hendriks uit Emmer-Compascuum en Emmen, nam het publiek mee langs Rock, Country, Pop en een aantal meezingers om vervolgens het stokje over te geven aan Get Easy. Dit Easy Listening en Folk trio uit Emmen gaf bekende nummers een eigen draai met mooie meerstemmige zang van de twee zangeressen.

De afsluiter van de dag was oude bekende Ohio. Deze Rootsband speelde voor de 2e keer op Folk op Erica; en de edities waarin ze niet optreden, komen ze gezellig als publiek langs! Wat moet je er verder van zeggen? Ohio is gewoon altijd goed! Met de mooie Americana songs is het een feest van herkenning voor het publiek.

Folk op Erica 12AM Klazienaveen 2018 Marielle Hensums

12AM

Dit jaar was er door de Scouting Erica ook een Kalm An Weide gemaakt. Deze deed naast het ‘onthaasten’ ook dienst als 2e podium. Tijdens de soundchecks op het hoofdpodium werden hier mooie mini-concertjes gegeven. Allereerst Rianne en Fernand met een paar prachtige covers. Later ging de nieuwe muzieksensatie uit Klazienaveen 12AM los op dit kleine podium. Ze pakten met hun Rocknummers de aandacht van het publiek stevig vast en lieten het niet meer los. Iedereen was het er over eens: Deze band staat volgend jaar op het hoofdpodium van Folk op Erica!

Om 18.45 uur was deze editie van Folk op Erica officieel succesvol afgerond. Met dank aan de gunstig gestemde weergoden….

NB Wil jij 12AM ook eens live zien? Op 15 september gaan we dit akoestische feestje nog een keer over doen tijdens Folk veur Volk an de gruppe!

(Bron en foto’s: Mariëlle Hensums)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top