EEM Groepenkasten

‘De scholen zijn weer begonnen’

de scholen zijn weer begonnen veilig verkeer nederland vvnRegio – Vandaag, maandag 29 augustus, zijn de scholen in Noord Nederland weer begonnen. Reden voor Veilig Verkeer Nederland om, net als ieder jaar, weer de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ te starten.

30% meer ongelukken

In de eerste weken van elk nieuw schooljaar gebeuren er ruim 30% meer ongelukken dan in de rest van het jaar, met name met 12- en 13-jarige scholieren.

Nieuwe schoolgangers

Directeur van Veilig Verkeer Nederland Felix Cohen stelt dat na iedere zomervakantie de automobilisten weer even gewaarschuwd moeten worden om extra op te letten. Er zijn namelijk weken lang geen schoolgangers op de weg geweest. Bovendien zijn er weer veel nieuwe kinderen op de route naar school, dus ook veel onervaren fietsers. Zij gaan na de zomervakantie vaak voor het eerst een nieuwe, voor hen onbekende, route fietsen. Met name op gevaarlijke kruispunten en oversteekplaatsen geeft dit vaak problemen.

In 86% van de gemeenten zijn daarom in deze periode de VVN-campagnespandoeken weer nadrukkelijk zichtbaar boven de straten.

veilig verkeer nederland de scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen

Je kent ze vast: de spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu 6 of 16 jaar oud zijn.

‘De scholen zijn weer begonnen’ is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. Voor het schooljaar 2016-2017 gaat de actie in Noord Nederland op maandag 29 augustus van start en loopt in elke regio in de eerste week van het nieuwe schooljaar.

Wees alert

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. Jij en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN je extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Doe mee met de actie

Wordt er rondom jouw school nog geen campagnemateriaal opgehangen en wil je dit wel gaan regelen? Neem dan contact op met de VVN Verkeersouder(s) op jouw school of word zelf VVN Verkeersouder. Materialen zijn te bestellen via de webshop van VVN.

Kijk voor meer informatie over de materialen in de informatieleaflet en bestel via het bestelformulier. Daarnaast is er een handleiding beschikbaar, met uitleg over de materialen en suggesties over het gebruik ervan.

(Bron: vvn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top