EEM Groepenkasten

De scholen zijn weer begonnen

veilig verkeer nederland de scholen zijn weer begonnenDe scholen zijn weer begonnen. Wees daarom extra alert in het verkeer.

Kinderen zijn aan het begin van ieder schooljaar vol van vakantieverhalen en natuurlijk van de spanning van het nieuwe schooljaar. Vandaag zijn de scholen weer begonnen, dat betekent dat er weer veel kinderen van en naar school lopen en fietsen. Vele kinderen gaan naar een andere school en hebben derhalve een nieuwe route naar school. Verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer heel veel schoolgaande kinderen op de weg. Houd daar rekening mee en wees extra voorzichtig, want hoe beter iedereen rekening met elkaar houdt, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

“De scholen zijn weer begonnen”

Veilig Verkeer Nederland probeert verkeersdeelnemers er op te wijzen dat er weer veel kinderen op de weg zijn middels de bekende spandoeken langs de weg met de tekst “De scholen zijn weer begonnen”. Hiermee moedigen ze automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na een lange zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap is dat kinderen veilig van en naar school moeten kunnen, of ze nou 6 of 16 jaar oud zijn.

“De scholen zijn weer begonnen” is één van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. In elke regio loopt deze campagne in de eerste week van het nieuwe schooljaar. In het noorden start deze campagne vandaag, 17 augustus.

(Bron: Veilig Verkeer Nederland)Back To Top