EEM Groepenkasten

De Snikke wacht de slopershamer

De SnikkeKlazienaveen – Het sterk verpauperde gebouw De Snikke gaat tegen de vlakte. Het pand, dat aan de Mr. Jongeriusstraat staat aan de rand van het oude marktterrein, verkeert al jaren in een zeer slechte staat en voldoet al sinds geruime tijd niet meer aan de eisen als huisvesting voor openbare doeleinden, officieel staat het pand omschreven als “Wijk en Dienstencentrum”.  Deze functie heeft het gebouw als sinds geruime tijd niet meer, hiervoor wordt nu de capaciteit van de Noorderbreedte gebruikt.

Verwaarloosd

De Snikke, een pand wat de afgelopen decennia zichtbaar geen onderhoud mocht ontvangen, ziet er aan de buitenkant sterk verwaarloosd uit. Geen kijk voor een dorp als Klazienaveen waar alles erg netjes en verzorgd uitziet. De uitbaters van de tegenoverliggende Astra bioscopen en Eetcafe Zus en Griet hebben hun bedrijven er ook netjes uitzien en met een mooi en gezellige terras erbij. Een pand in deze staat van onderhoud er tegenover met ook nog eens een openbare functie in ons dorp, past hier dan ook in zijn geheel niet bij.

de snikkede snikkede snikke

Wanneer

Het is nog niet bekend wanneer de sloop zal gaan plaatsvinden. Logisch zou zijn om de slopershamer te gaan hanteren na de sloop van het tegenoverliggende Esdal College. De sloop hiervan is namelijk deze week al begonnen. De sloper zou dan in een keer door kunnen werken en kan de hele hoek Van Echtenstraat en Jhr. M.W.C. de Jongestraat tegelijkertijd een opknapbeurt kunnen ontvangen. Misschien ligt er nog ergens een beetje “ongebruikt budget” van het Centrumplein Emmen op een kastplank?straatnaam, bord, van echtenstraat, de jongestraat

 Back To Top