EEM Groepenkasten

Derby Drenthina – FC Klazienaveen zonder winnaar

fc klazienaveen 2017-2018Klazienaveen/Emmen – De streekderby tussen Drenthina en FC Klazienaveen is geëindigd in waarmee het ook is begonnen. Na een teleurstellende wedstrijd stond er ook na 90 minuten nog 0-0 op het scorebord.

Direct in het begin van de wedstrijd in de 2e Klasse J was er al tegenslag voor FC Klazienaveen. Nick Hoorn viel al direct in het begin geblesseerd uit. Hij werd door trainer Casper Goedkoop vervangen door Danie Slip. Het was uitgerekend invaller Slip die voor de ruste de beste kans namens FC Klazienaveen kreeg. Hij stuitte echter op de doelman van Drenthina. Aan de andere kant raakte Bernard Bakker voor Drenthina nog de paal.

Geblesseerd

Kort voor rust moest ook aanvoerder Patrick Bloemberg geblesseerd het veld verlaten.

Het eerste kwartier na rust was een wat sterkere fase van Drenthina, waarin een paar keer het doel van FC Klazienaveen onder vuur werd genomen. Keeper Joep Verhaar hield echter zijn doel schoon.

Kansrijke voorzet

In de 81e minuut leek Jasper Woelders voor FC Klazienaveen een beslissende voorzet te geven, maar Slip wist de bal geen het juiste tikje te geven. Vier minuten voor het einde kreeg Jan Willem Geleynse zijn 2e gele kaart, waardoor Drenthina de wedstrijd met 10 man eindigde.

Koploper

Ondanks de puntendeling liep FC Klazienaveen in op concurrent Pelikaan S. De Groningers gingen met 3-0 onderuit bij Omlandia. Nieuwe koploper is Bedum, dat met 4-0 wist te winnen van Gramsbergen. FC Klazienaveen heeft daardoor een achterstand van 3 punten, maar wel 2 wedstrijden minder gespeeld.

Drenthina blijft op de 9e plaats staan.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top