EEM Groepenkasten

Diabetes Challenge Klazienaveen heeft grootste deelnemersaantal van Nederland

nationale diabetes challenge groep 2

Deelnemersgroep 2 aan de Nationale Diabetes Challenge 2016

Klazienaveen – Ruim 42 enthousiaste deelnemers doen in Klazienaveen iedere dinsdagochtend mee met de nationale Diabetes Challenge Nederland. Hiermee heeft Klazienaveen het hoogste deelnemersaantal voor het Nationale Diabetes Challenge 2016 wandelevenement in Nederland.

Gisteren, dinsdag 13 juni, werd er alweer voor de vijfde keer gestart vanaf het Medisch Centrum Klazienaveen. De ontmoetingen tussen de deelnemers zijn ondertussen uitgegroeid tot twee gezellige, enthousiaste wandelgroepen.

Twee groepen

nationale diabetes challenge groep 1

Deelnemersgroep 1 aan de Nationale Diabetes Challenge 2016

Er wordt ondertussen gewandeld in twee groepen en dat gaat tot dusver uitstekend. Er is hiertoe besloten, omdat de eerste groep in een iets hoger tempo dan de tweede groep, al 6 kilometer! overbrugt, en de tweede groep, nu al met een afstand van maar liefst 5 kilometer er niet voor onderdoen! De jongste deelnemer is 36 jaar en de oudste is al 83. En deze oudste deelnemer loopt notabene mee met de ‘snelle’ groep! De heren bedenken vaak de route die er gelopen gaat worden. Zo zien de deelnemers heel afwisselend veel straten in en rond Klazienaveen.

Professionele begeleiding

Iedere week loopt er, naast Janet, Maria en Leonie, ook een andere zorgverlener mee. Die diëtiste heeft ondertussen al meegelopen, vorige week Robbie van fysiotherapiepraktijk van Olffen en gisteren liep oefentherapeut Jolijn Sorgdrager mee. De deelnemers vinden dit bijzonder prettig vanwege de soms wat lichte optredende klachten bij een enkeling onderweg. De mee-wandelende professionele begeleiders geven dan een aantal nuttige adviezen, zodat er toch weer verder gewandeld kan worden.

 

Eerder gepubliceerde artikelen over dit onderwerp:

Nationale Diabetes Challenge Klazienaveen met 34 deelnemers van start

Groepspraktijk Sirius en huisartsenpraktijk Wijesinha dagen diabetici uit voor de Nationale Diabetes Challenge 2016

Goede belangstelling voorlichtingsavond groepspraktijk Sirius en huisartsenpraktijk Wijesinha voor Nationale Diabetes ChallengeBack To Top