EEM Groepenkasten

Dierendag 2015: Steun de Dierenbescherming

dierenbescherming drenthe dierenambulance dierenopvang dierennoodhulpZondag 4 oktober 2015 is het Dierendag, de dag waarop we jaarlijks onze huisdieren in het zonnetje zetten en wordt overal ter wereld stilgestaan bij de rechten van de dieren in onze samenleving.

In Nederland werd in 1930 voor het eerst Dierendag gehouden. Dierendag is door de internationale verenigingen van dierenbescherming ingesteld als wereldthemadag om het publiek bewust te maken van het idee dat dieren rechten hebben en beschermd moeten worden.

Wat doet de Dierenbescherming?

De districtsinspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en vrijwillige preventiemedewerkers gaan jaarlijks op duizenden meldingen af van verwaarlozing of mishandeling. Vaak wordt een slechte situatie veroorzaakt door gebrek aan kennis. Waar dat kan, vertellen ze baasjes hoe ze hun dier moeten verzorgen en huisvesten, om te voorkomen dat een dier uit huis gehaald moet worden.

Resultaten

Dankzij de steun van leden, donateurs, partners, collectanten én duizenden vrijwilligers vangt de Dierenbescherming onder andere jaarlijks vele tienduizenden honden, katten, konijnen en knaagdieren op. Onze ambulances rijden zo’n 90.000 keer uit en miljoenen dieren uit de vee-industrie kregen een beter leven dankzij ons Beter Leven keurmerk.

Doneer of wordt lid

Jaarlijks worden er in ons land vele duizenden dieren mishandeld, verwaarloosd of zelfs gedumpt. Om deze dieren te kunnen redden, is jouw steun hard nodig.

De Dierenbescherming:

  • Komt op voor alle gezelschapsdieren, landbouwdieren, dieren in het wild en proefdieren;
  • Is al 150 jaar actief in heel Nederland, ook bij jou in de buurt;
  • Is 100% afhankelijk van giften;
  • Heeft een achterban van 200.000 leden, donateurs en vrijwilligers.

Doe een gift

De Dierenbescherming is geen overheidsinstelling en kan haar werk alleen doen dankzij donaties. Via dit formulier kun je lid worden of een eenmalige gift doen. Bij een lidmaatschap ontvang je een welkomstpakket en 4x per jaar het magazine Dier.Back To Top