EEM Groepenkasten

Domesta: “Geen koopcontract met Monte Christo voor Le Barrage”

monte christo le barrage klazienaveenKlazienaveen – Woningcorporatie Domesta zegt geen koopcontract te hebben getekend met Monte Christo voor het oude pand van Le Barrage in Klazienaveen. Er is alleen nog een huurcontract.

Eind 2015 kreeg Monte Christo het pand voor een jaar gratis tot haar beschikking. Eind 201 zou Monte Christo het pand van Domesta overnemen. Jeroen Sprangers, advocaat van Monte Christo, laat weten dat beide partijen nog steeds in gesprek zijn. Een koop is daarom nog steeds niet uitgesloten.

Sportschool en leerwerkbedrijf

Monte Christo was voornemens om in het oude pand van Le Barrage aan de Langestraat onder meer een sportschool en een leerwerkbedrijf op het gebied van techniek te beginnen. Het doel daarvan is om mensen tussen de 18 en 27 jaar te begeleiden richting opleiding of werk.

Weinig activiteit

Eind november liet Domesta de subsidieaanvraag van een ton voor de verbouwing bevriezen. Bovendien werd de mogelijkheid onderzocht om het contract te ontbinden. Het pand staat al jaren leeg en in het jaar dat Monte Christo er gebruik van mocht maken is er weinig activiteit geweest.

In opspraak

Vorig jaar kwam Monte Christo in opspraak wegens mogelijke fraude met zorggeld en onbetaalde rekeningen.

Lees ook: Oude pand Disco Le Barrage krijgt nieuw leven

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top