EEM Groepenkasten

Domesta zoekt nieuwe huurder voor leegstaand pand Le Barrage

monte christo jeugdsoosKlazienaveen – Wooncorporatie Domesta moet weer op zoek naar een nieuwe huurder of koper voor het al jarenlang leegstaande pand van voormalig discotheek Le Barrage in Klazienaveen.

Contract ontbonden

Het koopcontract dat Domesta had met Monte Christo uit Emmen is ontbonden. Monte Christo heeft onlangs al de sleutels ingeleverd. Volgens een woordvoersters van Domesta kwam Monte Christo de gemaakte afspraken niet na. Henriëtte Beijen, directeur van Monte Christo bevestigd dit. Het bedrijf kreeg de financiering niet op tijd rond, met name omdat één van de subsidies op zich liet wachten. Bovendien speelde negatieve publiciteit eind 2016 het bedrijf parten, aldus Beijen.

Negatieve publiciteit

Monte Christo begeleidt mensen tussen de 18 en 27 jaar richting opleiding, werk en zelfstandig wonen. Eind 2016 kwam het bedrijf negatief in het nieuws door een uitzending van het televisieprogramma De Monitor. In dat programma klaagden ex-cliënten over misstanden. Volgens de advocaat van Monte Christo werd het bedrijf echter onterecht door het slijk gehaald. In 2016 was er bij de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) geen enkele melding binnengekomen over Monte Christo, aldus de advocaat.

Lees ook: Fraudevermoeden Monte Christo treft ook voormalig Barragepand

monte christo le barrage klazienaveen

Grootse plannen

Monte Christo had grootse plannen met het voormalig discopand aan de Langestraat in Klazienaveen. Het voorste gedeelte, waar vroeger de snackbar zat, zou worden gebruikt voor het bereiden en verkopen van gezonde voeding. Het gedeelte waar vroeger de discotheek zat zou worden omgebouwd tot een soort sportschool. De winkel naast de voormalige discotheek zou worden gebruikt als leerbedrijf op het gebied van techniek.

Domesta en Monte Christo maakten een deal. Monte Christo kon van 1 november 2015 tot 1 november 2016 het pand gratis gebruiken. Daarna zou het pand worden overgenomen. Dat is dus niet gebeurd. Ook de huur vanaf 1 november 2016 werd niet betaald.

Niets van terecht gekomen

Domesta heeft het pand in 2008 gekocht om er appartementen te kunnen bouwen. Van deze plannen is echter niets terecht gekomen. Ook op dit moment heeft Domesta zelf geen plannen voor herontwikkeling van deze locatie. Het voormalig discopand is derhalve opnieuw te koop of te huur.

discotheek le barrage klazienaveen 0

Bewogen historie van het pand

Het pand kent een bewogen historie. Bé Wardenburg runde er jarenlang uiterst succesvol Discotheek Le Barrage. In 2004 verhuurde hij het pand aan een horecaman uit de Achterhoek. Die vestigde er Feestpaleis Jucie Lucie. Daarna kwam er een echtpaar uit Coevorden dat er discotheek Uncle Sam van maakte. Ook hiervoor was geen lang leven weggelegd. In 2009 trok jeugdsoos Sparrow in het pand. In 2011 hield de jeugdsoos op te bestaan en vanaf die tijd staat het pand leeg.

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top