EEM Groepenkasten

Doorstart voor winkels Charles Vögele

charles vogele stopt in nederlandUtrecht/Klazienaveen – De Nederlandse winkels van de modeketen Charles Vögele krijgen een doorstart. De curatoren hebben overeenstemming bereikt met Vidrea Retail, dat zoveel mogelijk winkels open wil houden. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

De overeenstemming betreft 90 van de oorspronkelijk 95 winkels, maar het is niet zeker dat die daadwerkelijk allemaal open kunnen blijven. Dat is volgens Vidrea nog afhankelijk van de onderhandelingen met verhuurders. Het is daarom ook nog niet bekend of het ook de vestiging in Klazienaveen betreft.

Charles Vögele telde circa 700 werknemers in Nederland. Eind januari werd bekend dat het bedrijf Nederland de rug toekeerde. Daarbij werd het faillissement aangevraagd voor de Nederlandse winkels. (Bron: telegraaf.nl)

Multibrandstores

Vidrea Retail neemt 90 van de 95 Nederlandse winkels van Charles Vögele over. Onder leiding van mode-ondernemer Remt Melles worden die omgebouwd tot een keten van multibrandstores.

Vidrea wil alle winkels voor het najaar hebben omgebouwd tot multibrandstores met dezelfde doelgroep als Charles Vögele. De naam van deze nieuwe winkelketen is nog niet bekend. Melles heeft met het Zwitserse moederconcern een licentieovereenkomst gesloten, zodat Charles Vögele als merk in de nieuwe winkelketen verkocht kan blijven worden. Ook is overeenstemming bereikt over het doorleveren van de zomercollectie, zodat alle winkels snel weer bevoorraad worden.

Zoveel mogelijk behouden

Hoeveel van de 90 winkels uiteindelijk open blijven, hangt af van de onderhandelingen met verhuurders. Vidrea wil zoveel mogelijk vestigingen en banen behouden. “We hebben de laatste weken intensief samengewerkt om tot deze transactie te komen, waarbij de Zwitserse houdstermaatschappij van Charles Vögele bereid was Vidrea tegemoet te komen”, aldus curator Hans Hendriks.

Na het faillissement werden ongeveer 20 winkels van Charles Vögele gesloten, omdat er te weinig voorraad over was. Die worden volgens de curatoren zo snel mogelijk weer bevoorraad en heropend. (Bron: retailnews.nl)Back To Top