EEM Groepenkasten

Dordsedijk in Klazienaveen veiliger door nieuwe maatregelen

50 op de weg esdal college klazienaveen verkeersveiligheidKlazienaveen – Om de verkeersveiligheid op de Dordsedijk in Klazienaveen, ter hoogte van het Esdal College, te verbeteren zal de gemeente Emmen flink wat maatregelen gaan treffen.

Om te beginnen komen de symbolen ’50’ op het wegdek te staan. In de berm komen 2 displays die de gemeten snelheid weergeven. Het zebrapad bij de kruising met de Jonkheer de Jongestraat wordt extra opvallend gemaakt door er gekleurde palen geplaatst bij te plaatsen.

Voor een zebrapad verdwijnen 2 parkeerplaatsen, zodat het uitzicht voor overstekende kinderen wordt verbeterd. En om meer van het licht van de lantaarnpalen te kunnen profiteren worden er bomen gesnoeid.

Bezwaarschriftencommissie

Bovengenoemde maatregelen zijn voortgekomen uit een zitting van de bezwaarschriftencommissie. Deze commissie heeft de protesten van buurtbewoners tegen de geplande aanleg van een bevoorradingsweg van het Esdal College besproken. Het Esdal College wil de school laten bevoorraden via de Dordsedijk. Bij het oude, inmiddels gesloopte gebouw gebeurde dat ook via de Dordsedijk, maar dan zo’n 150 meter verderop.

Volgens buurtbewoners is de nieuwe plek niet geschikt voor een bevoorradingsweg, omdat het vlak bij een oversteek is, terwijl er veelvuldig te hard wordt gereden op de Dordsedijk. Wethouder René van der Weide van Wakker Emmen heeft de situatie bekeken, hetgeen uiteindelijk leidde tot bovengenoemde maatregelen.

Na overleg met de gemeente heeft het Esdal College inmiddels een aangepaste aanvraag voor de bevoorradingsweg ingediend. Dit weggetje zal nu een stuk verder van de oversteek komen te liggen, dichterbij het bosperceeltje.

(Bron: dvhn.nl)Back To Top