EEM Groepenkasten

Dorpsbelangen Klazienaveen maakt doorstart met interim-bestuur

centrum klazienaveen veenarbeider schip 2Klazienaveen – Dorpsbelangen Klazienaveen maakt vandaag een doorstart met een interim-bestuur. Het nieuwe, tijdelijke bestuur wordt gevormd door bestuursleden van vrijwel alle buurtverenigingen.

Het doel van die tijdelijke bestuur is om lopende zaken af te handelen en zo snel mogelijk een nieuw, vast bestuur te vinden middels verkiezingen. Leden van alle buurtverenigingen in Klazienaveen mogen aan deze verkiezingen meedoen.

Mes in de rug

Het vorige bestuur bestond sinds 2000 uit voorzitter Gerrit Boxem, secretaris Gerardus de Vries en de bestuursleden Hans Snippe en Henk Boers. Zij stapten dit voorjaar boos op, omdat zij via via te horen hadden gekregen dat er in Klazienaveen werd nagedacht over een vernieuwd dorpsbelangen waar alle buurtverenigingen onderdeel van uit maakten. In het vorige bestuur waren slechts 3 van de 5 buurtverenigingen vertegenwoordig. Het toenmalige bestuur werd daar niet van op de hoogte gesteld en voelden dit als een mes in de rug. Het gemeentehuis heeft nog reddingspogingen gedaan, maar zonder succes. Het bestuur stapte in april dit jaar volledig op.

Frisse start

Voorzitter van het nieuwe, tijdelijke bestuur Henk Boers vindt dat het hoog tijd is dat het grootste buitendorp van de gemeente Emmen weer een eigen dorpsbestuur krijgt. Hij geeft aan de emotie van zijn voorgangers wel te begrijpen. Zij hebben zich meer dan 16 jaar intensief ingezet voor Klazienaveen. Zelf zat hij sinds begin dit jaar ook in het vorige bestuur, waardoor de klap minder hard aankwam. Uit collegialiteit stapte hij echter ook op.

Boers geeft aan dat het nu tijd is voor een frisse start. Het interim-bestuur gaat daar volgens hem hard aan werken, al moeten er ook geen spannende plannen of ingrijpende veranderingen worden verwacht. Volgens hem passen zij alleen maar op de winkel en werken ze hard aan nieuwe verkiezingen. Mochten de inwoners van Klazienaveen geen heil zien in dit bestuur, dan maken ze gewoon plaats voor anderen. “Dat is nou eenmaal democratie.”, aldus Boers.

Wanneer de nieuwe verkiezingen worden gehouden is nog niet bekend.

(Bron: emmen.nu)Back To Top