EEM Groepenkasten

Dreigende treinstaking Vechtdallijn Emmen-Zwolle a.s. vrijdag

spoorwegRegio – Komende vrijdagochtend 30 september is er mogelijk sprake van een treinstaking bij Arriva. Daardoor zullen de treinen op de Vechtdallijn tussen Emmen – Zwolle waarschijnlijk helemaal niet of nauwelijks rijden.

Dit meldt de website treinreiziger.nl. Volgens deze website wil de spoorvakbond VVMC vrijdagochtend gaan staken als Arriva niet ingaat op de eisen van de vakbond. De vakbond is niet akkoord met de voorgestelde CAO voor het personeel. Daarom staakte VVMC eerder ook al in de regio Groningen. Vrijdag moeten treinreizigers tussen Zwolle en Emmen in de ochtendspits rekening houden met uitval van treinen.

CAO-voorstel

De leden van de vakbonden CNV en FNV zijn wel akkoord gegaan met het CAO-voorstel van Arriva. Volgens VVMC geven de stemverhoudingen dan ook aanleiding om terug te gaan naar de onderhandelingstafel. De kans lijkt klein dat Arriva ingaat op de eisen van de VVMC. Als het spoorbedrijf dat niet doet voor a.s. woensdag 17.00 uur, gaat de staking komende vrijdag door.Back To Top