EEM Groepenkasten

Drenthe ‘hipper’ dankzij neven Steenhuis uit Barger-Compascuum

Stijn en Jasper SteenhuisBarger-Compascuum – Stijn en Jasper Steenhuis, twee neven uit Barger Compascuum, proberen Drenthe ‘hipper’te maken.

De twee neven zijn goede vrienden en ook nog eens en met hun gezamenlijke hobby bezig: films maken. Nu lijkt deze hobby te gaan leiden tot hun eerste landelijke serie bestaand uit 4 delen, wat uitgebracht gaat worden door 3LAB van de KRO-NCRV, een jongerenplatform van de publieke omroep waar jongere mensen de kans krijgen om zichzelf in de picture te filmen.

Drenthe ‘hipper’

De serie die Stijn (22) en Jasper (23) maken heeft als titel ‘Tussen Groningen en Zwolle’. De jongemannen proberen aan de hand van experimenten uit te vinden hoe ze Drenthe ‘hipper’ kunnen maken om zo meer jongeren naar de provincie te trekken. De serie van Stijn en Jasper is in eerste instantie bedoeld om op het internet uitgezonden te worden. De planning hiervoor is eind oktober. Hierna bestaat een er een reële kans dat de serie uiteindelijk ook op de TV bij NPO3 te zien is.

Klazienaveen

Een van die pogingen om Drenthe te verhippen was aan de hand van een trendy koffiebar op wielen in Klazienaveen. De neven zijn in Amsterdam geweest en daar zagen ze allemaal van die hippe koffietentjes, bemand door allemaal van die hippe, jonge mensen. “Dit gaf ons het idee: dit we moeten hier in Drenthe ook hebben, ‘hippe’ koffie!”, dachten ze.  Een andere poging is een soort ‘Vondelpark’ te creëren in de vorm van een ‘bootcamp in de buitenlucht’, maar niet in Amsterdam, maar gewoon bij ons in de visvijver op Barger-Compascuum.

Op de vraag of deze hippe dingen eraan meewerken om meer jongeren te trekken is het antwoord: “Geen idee of dit zal gaan lukken, het is voor ons gewoon een leuke manier om een serie te maken en waar we veel van onszelf in kunnen leggen, omdat we hier vandaan komen”.

Klik hier voor het volledige interview op RTV Drenthe.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top